Місто

В Житомирі транспорт перевозитиме лише пасажирів зі спеціальними перепустками

6 April 2020, 12:37

В Житомирі міський транспорт перевозитиме лише пасажирів зі спеціальними перепустками, які можна буде отримати після заповнення відповідної форми.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 6 квітня.

Перед розглядом питання начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний нагадав, що постановою Кабміну з 6 квітня 2020 року забороняються всі види перевезень громадським транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, окрім легкових автомобілів, службовим чи орендованим транспортом підприємств, установ, організацій, міським електротранспортом та на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі, але при умові наявності засобів захисту у водіїв та пасажирів і тільки для встановленого переліку пасажирів, а саме: працівників підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури.

«Проєктом рішення пропонується з 6 квітня на період дії обмежувальних заходів щодо недопущення поширення COVID-19 встановити перевезення громадян міським громадським транспортом виключно при наявності посвідчення згідно з формою, що додається. На сайті міської ради буде розміщена інформація щодо форми заяви, яку можуть подати керівники підприємств, установ та організацій, які залишаються працювати на даний період, із зазначенням скільки працівників залишається працювати. Форма завіряється печаткою або прописується код ЄДРПОУ. Відповідальність за достовірність посвідчень покладається на керівників установ, підприємств та організацій, які видали дане посвідчення», - доповів Костянтин Підпокровний.

Мер Сергій Сухомлин пояснив логіку такого рішення.

«Ми не можемо зараз зупинити місто і розуміємо, що є дуже багато підприємств, які не відносяться до критичної інфраструктури, але, наприклад, на базі будівельних матеріалів, яка зараз не працює, є охоронці і їм треба доїхати на роботу. Є прибиральниці в магазинчиках чи аптеках, яким теж треба доїхати на роботу. Ми не підемо, як деякі інші міста, на видачу посвідчень лише з печаткою міської ради, щоб не робити колапс в місті, бо декілька десятків тисяч перепусток ми не роздамо людям, а транспорт повинен працювати. Ми даємо у вільному доступі форму перепуски, яку підприємець чи підприємство зможе скачати, заповнивши просту форму: вказати свій код, назву підприємства і орієнтовну кількість перепусток, які їм потрібні», - пояснив Сухомлин.

Мер також запевнив, що після 14:00 форма для отримання перепусток буде розміщена на сайті міської ради.

«В нас є буквально два дні, щоб забезпечити всіх, хто працює, перепустками», - наголосив мер Житомира.

Після засідання міськвиконкому мер Сергій Сухомлин прокоментував ухвалене рішення.


«Зранку 6 квітня приватні автобуси виїхали на лінії і після цього поліція почала складати протоколи, бо у нас іноді коли Кабінет міністрів приймає рішення, то він не розуміє, як це рішення може бути виконане. Сьогодні зранку ми зібралися разом з представниками поліції й запропонували свій варіант. Ми розробили електронну форму заяви, зразок електронної перепустки і підприємство може заповнити просту форму й скачати форму перепустки, роздрукувати й видати людям. Сьогодні було складено чотири протоколи поліції на приватних перевізників, тому вони зранку на деяких маршрутах повністю зняли свій транспорт, бо зараз вони працюють в збиток і платити ще 17 тисяч гривень штрафу нікому не хочеться. Думаю, з завтрашнього ранку все увійде в норму і всі будуть працювати», - сказав мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, на Урядовому порталі 3 квітня оприлюднили постанову №211 Кабміну, якою запровадили нові обмежувальні заходи, що діятимуть на час карантину, з 6 по 24 квітня. Згодом Уряд оприлюднив роз’яснення щодо найбільш поширених запитань про нові обмежувальні заходи на період карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт Підпокровний карантин перепустка Сухомлин  
Матеріали по темі