Суспільство

Житомирська рибоохорона знайшла сітку з червонокнижним видом риби, який водиться в басейнах Чорного та Азовського морів

6 April 2020, 17:14

У Новоград-Волинському районі Житомирської області рибоохорона знайшла сітку, у якій була червонокнижна рибина, – йорж-носар.

Про це 6 квітня у Facebook повідомив Житомирський рибоохоронний патруль.

«5 квітня 2020 року рибоохоронні патрульні Житомирщини вилучили із водойми безхазяйну сітку, в якій була червонокнижна риба. Інцидент стався під час проведення рибоохоронних заходів на р. Случ, поблизу смт Городниця Новоград-Волинського району. Із сітки визволено 1 екз. червонокнижного йоржа-носаря», – йдеться у повідомлення.

У Житомирському рибоохоронному патрулі в коментарі Житомир.info розповіли, що йорж-носар у водоймах регіону – рідкісний гість: за три роки роботи таку рибу рибоохорона бачить уперше.

«Зазвичай ця риба зустрічається в басейнах Чорного та Азовського морів: в річках Дністер, Південний Буг, Дніпро», – розповіли у рибоохороні.

Тут зазначають: штраф за вилов такої риби – 165 грн за один екземпляр.


З Facebook-допису рибоохороного патруля

Також рибоохоронний патруль інформує, що протягом п’яти днів нересту (діє з 1 квітня) викрито 25 порушень правил рибальства.

«У період з 1 по 5 квітня 2020 року Житомирський рибоохоронний патруль викрив 25 порушень природоохоронного законодавства. Складено 10 адмінпротоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), два - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 13 актів виявлення та вилучення майна, власники яких не встановлені. Всього за цей період вилучено 66 од. заборонених знарядь лову, з них 47 сіток, загальною довжиною 2 000 метрів», – йдеться у повідомленні.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. Інформацію про порушення правил рибальства, незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову просять повідомляти на телефони «гарячої лінії» управління: (0412) 24-57-81 або (067) 414-60-74.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня 2020 року в Житомирській області діє нерестова заборона на вилов риби, а в лісах розпочався «сезон тиші».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль рибалка йорж-носар  
Матеріали по темі