Місто

У центрі Житомира біля собору, попри карантин, священники причащали прихожан

7 April 2020, 10:10

Попри карантинні заборони, зранку 7 квітня біля Спасо-Преображенського собору у Житомирі зібралися понад 60 прихожан. Люди вишикувались в чергу до таїнства причастя. Цього дня православні святкують Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«Біля церкви людей голосно просять тримати дистанцію два метри один від одного і обов’язково одягати маски. Також після причастя швидко іти та не затримуватись. На місці є екіпажі патрульної поліції», – розповів журналіст Житомир.info з місця події.

На фото видно, що дехто з прихожан без масок. Є і ті, хто прийшов з дітьми. Перед входом до церкви стоять священники теж без масок, у руках тримають чашу та ложку і проводять таїнство причастя.

У патрульній поліції Житомир.info розповіли, що священників попередили, що це є порушення умов карантину.

«Наші екіпажі під’їхали, поспілкувались із священниками. Також ще раз пояснили священникам, що в таких умовах заборонено скупчення людей. Священник сказав, що церкви ніхто не закривав. Наші попередили, провели превентивні заходи і попросили, щоб люди повдягали маски та почали дотримуватись дистанції. Поліцейські дочекалися, поки завершиться ця ранкова служба і причастя. Причастя закінчилось, і вони позабирали все та порозходились», – розповіли у патрульній поліції.

Зазначимо, що архієрей Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Отець Никодим побудував елітний маєток в центрі Житомира і на початку березня цього року з розмахом відсвяткував своє новосілля.

Нагадаємо, Кабінет міністрів доповнив свою постанову про карантин, який почався з 12 березня 2020 року. Постанову 3 квітня оприлюднили на Урядовому порталі. До 24 квітня заборонено: 7) проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2020 року міськвиконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади. У цей же день було ухвалене рішення про онлайн-трансляцію служб з житомирських церков, щоб уникнути масових скупчень людей під час святкування. А паски у місцевих магазинах продаватимуться вже освяченими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква прихожани собор причастя карантин поліція  
Матеріали по темі