Суспільство

​Корисні властивості морозива – аргументи: «ТАК!»

9 April 2020, 18:48

Після зимових днів всім нам хочеться тепла. Думка про настання весни зігріває серце та радує душу. Весна — це час нових надій, пробудження природи й тепла! А ще – час, аби частіше смакувати найулюбленішим морозивом «Рудь»! Ми хочемо поділитися з вами аргументами на користь цього смачного десерту:

1. Морозиво дає організму енергію для підвищення імунітету.

2. Морозиво – цінне джерело кальцію.

3. До того ж, в морозиві міститься близько 100 цінних для організму речовин: більше 20 амінокислот білка, 25 різних жирних кислот, 30 мінеральних солей, 20 вітамінів, а також дуже важливі для обміну речовин ферменти. Для морозива характерна висока харчова цінність та енергетична здатність.

4. На думку багатьох вчених, морозиво стимулює вироблення організмом особливої речовини - серотоніну (так званого «гормону щастя»), яке, здатне захистити нас від стресів і підняти настрій. Прийнято вважати, що саме завдяки цьому любителі морозива більш задоволені, спокійні і щасливі в порівнянні з тими, хто їсть морозиво рідко.

5. Молоко та вершки, з яких виробляють морозиво, містять Л-триптофан, який заспокоює нервову систему і допомагає впоратися з напругою і навіть безсонням.

6. Доведено, що морозиво зміцнює кісткову тканину, знижує кров'яний тиск, підвищує імунітет й активізує мозкову діяльність.

7. Виявляється, морозиво корисно при схильності ... до ангіни! При гострому запаленні горла, після видалення мигдалин, при стоматиті та інших запальних процесах в порожнині рота, коли прийом будь-якої їжі неможливий або хворобливий, лікарі часто рекомендують хворим морозиво. Холодне та легке, воно мінімально подразнює горло та ротову порожнину.

8. Діти часто недуже охоче п'ють молоко, а ось морозиво їдять з великим задоволенням! Включивши морозиво в меню дитини, можна ввести в його раціон необхідні зростаючому організму молочніречовини.

Їжте морозиво «Рудь» та будьте завжди здорові!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рудь морозиво  
Матеріали по темі