Здоров'я

Житомирський лабораторний центр отримав майже 3 тисячі тест-систем і заявив, що потребує захисних костюмів

7 April 2020, 16:10

В період пандемії місцева влада готова приймати допомогу від всіх. 27 березня міський голова подякував Фонду Андрія Портнова, колишнього заступника голови адміністрації президента Януковича за 200 тис. грн допомоги міській лікарні №1. А 7 квітня представники обласної влади дякували за отримані тест-системи від Фонду Вадима Новинського, нинішнього народного депутата від «Опозиційного блоку».

«Хочу повідомити всім жителям області, що на минулому тижні Фондом Вадима Новинського було передано майже 3000 тис. тест-систем до нашого Житомирського обласного лабораторного центру. За що, ми висловлюємо Фонду надзвичайну вдячність. Також до передачі долучилася УПЦ, яка займається транспортуванням даних тест-систем. Крім того, в організації передачі тестів взяли активну участь Міністерство закордонних справ, а також особисто посол України в Південній Кореї. Власне кажучи, передача цих тест-систем є прикладом співпраці влади та бізнесу, яка дозволяє забезпечити наші медичні заклади всім необхідним для боротьби з коронавірусом та своєчасним виявлення інфекцій», - говорить заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський.

Загалом область забезпечена засобами індивідуального захисту та тест-ситемами, каже заступник голови Житомирської ОДА.

«На сьогодні Житомирська область забезпечена тест-системами в кількості більш ніж 5 тис. одиниць. Також у нас в наявності: 277 тис. масок, 2 500 костюмів біозахисту, 22 тис. окулярів та інші необхідні засоби захисту», - запевнив Віктор Градівський.

У Лабораторному центрі кажуть, що незабаром отримають ще понад 2 тис. тест-систем.

«Завтра ми їдемо в Обухів на «Укрвакцину» і ще 2 200 систем, не знаю якого виробництва маємо отримати, а також деяке обладнання. У нашому тубдиспансері працюють «лікарі без кордонів» і вони виявили бажання у нас попрацювати, вони заявили, що володіють полімеразними методиками. Завтра ми подивимося чи володіють вони цими методиками і, можливо, ми їх залучимо. Адже в майбутньому може бути більше обстежень, доведеться працювати у дві, три зміни», - розповідає директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.

Головний санітарний лікар Житомирської області зазначає: є потреба в захисних костюмах.

«Тут справа не в тестах на сьогодні. Сьогодні ми повинні забезпечити всю вірусологічну лабораторію захисною одежею. Самого високого рівня мають бути респіратори, які сьогодні коштують 300-400 грн, а також комбінезони, які також коштують 400 грн. Це одна з тих проблем, чим я займаюся з ранку до вечора. Ті, що шиють не підходять, лише для дезінфекторів, які йдуть в вогнище та проводять дезінфекцію, а для вірусології треба високого рівня, я повинен їх захистити від вірусу, це перше», - ділиться директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.

Нагадаємо, 6 квітня стало відомо про ще три випадки зараження коронавірусом: у двох жительок Малина та у жінки-медика з Бердичева. 7 квітня на брифінгу в ОДА розповіли, що вона могла заразитись від родичів, які повернулись із-за кордону.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 7 квітня, в Україні зафіксували 1462 випадки COVID-19, три нових по Житомирській області ще не врахували.

Житомир.info розробив інтерактивну карту, на якій будемо відстежувати ситуацію в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторний центр тест-системи костюми коронавірус карантин  
Матеріали по темі