Здоров'я

​Обласна община вірмен «Еребуні» продовжує передавати гуманітарну допомогу медикам Житомирщини

8 April 2020, 10:53

Сім з половиною тисяч захисник масок для трьох лікарень області безкоштовно передала Житомирська обласна община вірмен «Еребуні». За словами представників спільноти вірмен, зараз медичні працівники - це перші, хто зіштовхнеться з хворобою, тому вони найбільше потребують засобів захисту.

«Зараз, коли в Україні йде боротьба з коронавірусом, дуже важливо, щоб медичні працівники були забезпечені засобами індивідуального захисту. Саме тому ми, наша община, в основному завдяки фірмам «Урарту» і «Євробуд», сьогодні допомагали масками трьом лікувальним установам: Станишівській лікарні, обласній лікарні, Любарській лікарні. Тому що люди, які борються за здоров'я і життя інших людей, повинні бути забезпечені засобами захисту. Сьогодні ми роздали 7500 масок і сподіваємося, що наш приклад наслідуватимуть так само й інші організації, діаспори і так далі, найбільше потребують засобів захисту», - каже виконавчий директор ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Ваге Петросян.


Допомога общини вірмен не обмежується лише закупівлею захисних масок. Спільнота намагається надати посильну допомогу усім, хто цього потребує.

«Подібні акції будуть продовжуватись. Ми допомагаємо також і Чуднову. Там закупили тканину і самі шиють захисні маски. З нашого боку ми передамо 20 000 гривень, щоб вони змогли розрахуватись за матеріал. Крім того, сьогодні, або завтра по 500 захисних масок отримають Дубрівська громада Баранівського району та Миропільська громада Романівського району», - розповідає перший заступник ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Азат Сароян.

Підставити плече допомоги в такі непрості часи - це обов'язок кожного, хто нині проживає в Україні, переконаний голова Житомирської обласної общини вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян.

«Наша допомога вже була декілька днів тому в Житомирі: у другій міській лікарні, також в обласній лікарні робиться реконструкція лабораторії, в онколікарні. І сьогодні ми продовжуємо. Ми не зупинимося, поки у нас є сили і можливість, ми завжди будемо допомагати. Я хотів би сказати велике спасибі моїм співвітчизникам, які беруть участь в цьому, членам вірменської громади. Як глава вірменської громади я хочу передати всім велике спасибі за участь», - сказав голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян.

За словами медичних працівників, нині відчувається нестача захисних засобів. Тому вони вдячні благодійникам за будь-яку допомогу.

«Ми, медичні працівники, повинні в першу чергу бути самі захищені, і захищеними мають бути пацієнти, які до нас звертаються. Тому ця допомога - вкрай необхідна. Зараз ми надіємось, зрозуміло, на державу, але й на таких небайдужих людей. І завдяки спільним зусиллям такий народний фронт проти цієї патології дасть свої результати», - каже головний лікар КНП «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради Тарас Собко.

«Спасибі, що є добрі люди, які допомагають лікарні і медичним працівникам, щоб ми були захищені. І відповідно мали можливість надавати медичну допомогу тим, хто цього потребує», - каже директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

«Допомога цінна, тому що зараз засобів індивідуального захисту у країні не вистачає. Ми їх замовляємо, а постачальники обіцяють доставляти найближчим часом. Але поки їх недостатньо. А ось цю допомогу ми бачимо тут і зараз. І ми можемо відкрито людям казати, що ми забезпечені на перший час і ми можемо надавати допомогу», - переконаний головний лікар КНП «Любарська центральна районна лікарня» Ярослав Рудницький.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус маска допомога Еребуні  
Матеріали по темі