Здоров'я

У Житомирі новий підтверджений випадок COVID-19 у молодого чоловіка, який повернувся з Польщі

9 April 2020, 11:13

У Житомирі за минулу добу лабораторно підтвердили ще один випадок коронавірусної інфекції COVID-19.

Інформацію про це вранці 9 квітня повідомила обласна рада, а згодом підтвердила ОДА з посиланням на Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України.

В коментарі Житомир.info мер Житомира Сергій Сухомлин уточнив, що коронавірус виявили у молодого чоловіка.

«Це хлопець, 27 років, повернувся з Польщі. Всього у нас п’ять випадків, на лікуванні в лікарні №1 знаходиться чотири пацієнти з COVID-19, один вже виписаний», - сказав Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що 19 березня був перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусу в Житомирі, чоловік 1971 р.н. повернувся з Австрії. Згодом мер Житомира заявив, що інфікований возив за кордон туристичну групу. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 325 КК України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). 31 березня цього пацієнта виписали з лікарні на самоізоляцію. 3 квітня лабораторно підтвердили випадок захворювання у житомирянки 1941 р.н., яка повернулася з Іспанії і шість днів перебувала на самоізоляції. Ввечері 7 квітня стало відомо про ще два випадки у Житомирі: у жінки 65 років та чоловіка 67 років.

Нагадаємо, станом на ранок 9 квітня в Житомирській області зареєстрований 31 підтверджений випадок COVID-19: за добу 4 нових – 3 у Бердичівському районі та 1 у Житомирі. Найбільша кількість в Бердичівському районі (10) та Малинському районі (8). Згодом стало відомо про смерть 81-річної жінки у Бердичеві, це третій летальний випадок в області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 9 квітня 2020 року в Україні виявлено 1892 випадки COVID-19, з яких 57 летальних, 45 людей одужали.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня Сухомлин 
Матеріали по темі