Здоров'я

​У Малині вже посилили карантинні заходи через спалах коронавірусу, на черзі Бердичів

9 April 2020, 11:34

У Малині та Бердичеві, де зафіксовано найбільше хворих на коронавірус по Житомирській області, посилюють карантинні заходи. У містах будуть встановлені карантинні пости, але в’їзд та виїзд поки не забороняють.

Про це на брифінгу 9 квітня повідомила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«Вчора було прийнято рішення взяти на посилені карантинні заходи Малин і сьогодні буде прийняте таке рішення по Бердичеву. Прохання до всіхздійснювати карантинні заходи самостійно. Поліція буде проводити роз’яснювальну роботу серед населення і ті карантинні пости, які будуть встановлені, їх мета робити температурних скринінг і наголошувати для тих, хто в’їжджає і виїжджає з цих осередків про те, що там є небезпека. Але без того, щоб жителі самостійно виконували карантинні заходи, перебували на самоізоляції, без зайвої потреби не виходили на вулицю, якщо відвідували місця масового скупчення людей, то були в масці – без цього нічого і ніякі карантинні пости не зроблять. Насправді все залежить від жителів і від їх свідомості», – зазначила Наталія Остапченко.

Також вона додала, що в’їзд та виїзд у міста поки не забороняють.

«В’їзд та виїзд в ці міста не буде закритий, це не надзвичайний стан, це карантинні заходи. В деяких областях буде введений обмежувальний режим, у нас цього не відбувається, ситуація поки контрольована, тому в’їзд і виїзд в ці міста поки буде дозволений. Працівниками поліції, медичними працівниками буде проводитись роз’яснювальна робота, в разі порушення, звісно будуть штрафувати», – уточнила Наталія Остапченкко.

На своїй сторінці у Facebook голова Житомирської ОДА Віталі Бунечко написав про нові зафіксовані випадки захворювання на коронавірус.

«Географія поширення COVID-19 залишається незмінною. За крайню добу зареєстровано 4 нові випадки в Бердичеві та Житомирі. Лабораторним шляхом у Бердичеві підтверджено підозру хворобу в:

◾️ жінки 1939 та 1949 року народження;
◾️ чоловіка 1966 року народження. Троє осіб спостерігалися в Бердичівській міській лікарні, контактні особи встановлюються.

У Житомирі встановлено випадок у чоловіка 1991 року народження, який, за попередніми даними, прибув з Республіки Польща.

❗️ На жаль, сьогодні вночі, о 3:00, було констатовано смерть у пацієнтки 1939 року народження, що захворіла 28 березня та запізно звернулась за допомогою до лікарів, а саме 6 квітня. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким покійного.

Звертаю увагу, що інформація про хворих осіб подається з перевіркою на її достовірність та з метою ретельного визначення можливого перебування контактних осіб!», – написав Бунечко.


Також на брифінгу розповіли, що у бердичівській лікарні померла 81-річна жінка, у якої напередодні виявили корона вірус.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Центру громадського здоров’я України, станом на 9.00 9 квітня в Україні підтверджено 1892 випадки COVID-19.

Станом на ранок 9 квітня у Житомирській області вже 31 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. За останню добу виявили 4 нових: три в Бердичівському районі та один в м. Житомир.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантинні пости Малин Бердичів  
Матеріали по темі