Події

Поліцейські назвали міста Житомирської області, де найчастіше порушують правила карантину

9 April 2020, 13:30

З початку тижня в країні посилили обмеження за для боротьби з коронавірусом. Дотримання правил карантину в Житомирській області перевіряють правоохоронці. Зокрема по місту працює кілька патрулів.

«Якщо говорити про обласний центр, то патрулювання здійснюється силами Патрульної поліції в Житомирській області, безпосередньо патрульними. Це близько 12 автопатрулів. Крім того, забезпечують по місту публічну безпеку патрулі поліції та нацгвардійців. До патрулювання долучилася й Військова служба правопорядку, і в системі єдиної дислокації працюють поліцейські Управління поліції охорони. В більшості випадків організоване автопатрулювання, але є й піші патрулі, які працюють у паркових зонах та місцях відпочинку. Це для того, щоб у разі скупчення людей або інших порушень, запобігати, просити людей розійтися, не наражати себе та інших на небезпеку», – говорить речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.


За словами речниці ГУНП Алли Ващенко, найбільше не дотримуються карантинних обмеження саме в Житомирі. Серед порушників – продавці, водії та і пересічні громадяни.

«На даний час поліцейські склали 103 адміністративних матеріалів, з них 9 – це матеріали за ст. 173-1 Поширювання неправдивих чуток і 94 адмінпротоколи за ст. 44-3 Порушення правил карантину щодо людей. Адміністративні матеріали оформлялися: на працівників торгівельних закладів, як продавців, так і власників, які не дотримуються встановлених карантинних обмежень, на водіїв та й безпосередньо на перевізника, а також на громадян, які перебували на вулиці без засобів індивідуальних захисту. Найбільше адміністративних протоколів оформлено у місті Житомирі, це майже 4 десятки, а також у Житомирському районі, Бердичеві та Новограді-Волинському. В інших районах також є фіксація адміністративних правопорушень, але це 1-2, максимум 3 адмінматеріали», – розповідає Алла Ващенко.

У поліції запевняють: завжди намагаються пояснити людям про необхідність обмежувальних заходів.

«У поліцейських немає завдання масово оформляти адміністративні матеріали або масово накладати стягнення на людей. В першу чергу, завдання довести, переконати в необхідності використання засобів індивідуального захисту. Головне залишатися по можливості вдома, щоб унеможливити контакт. Ми маємо виходити з цієї ситуації, бо кожен громадянин може бути потенційно інфікований», – каже речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Також правоохоронці нагадують, що очікує за порушення карантинну.

«Санкція ст. 44-3 Порушення правил карантину щодо людей КУпАП передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 17 тис. грн до 34 тис. грн. Як правило, поліцейські оформляють адміністративні матеріали у крайньому разі, коли є зухвале, виражене порушення, а зазвичай проводять більш роз’яснювальну роботу», – зазначила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Нагадаємо, 8 квітня поліцейські показали, як у Житомирі перевіряють дотримання самоізоляції тими, хто повернувся з-за кордону або контактував з хворими.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до постанови суду, оприлюдненої 2 квітня 2020 року, в селищі Романів Житомирської області на 17 тис. грн оштрафували підприємця, який торгував непродовольчими товарами під час карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин протокол поліція  
Матеріали по темі