Здоров'я

​Перший хворий на коронавірус з Малина не був за кордоном і міг заразитися в аеропорту Бориспіль, де зустрічав дружину

9 April 2020, 13:43

Перший хворий на коронавірус чоловік з Малина міг заразитися в аеропорту Бориспіль, де зустрічав дружину з Єгипту. Хворобу в нього підтвердили 26 березня.

Про це 9 квітня повідомили на сайті ТСН.

«Міський голова Малина телефоном повідомив ТСН, що у місті дійсно 8 хворих. Але перший випадок зареєстрований ще два тижні тому, і історія зовсім інша. Захворів 56-річний чоловік. В аеропорту "Бориспіль" він зустрічав свою дружину, яка поверталася з Єгипту. Жінка після повернення була на самоізоляції, в неї хвороби немає. А от чоловік- захворів. І він підозрює, що вірус підчепив саме в аеропорту. Не знаючи про інфікування, спілкувався зі своїм товаришем. Товариш, його дружина та брат - згодом теж захворіли. Оскільки загалом у невеликому містечку вже 8 хворих, від завтра на в'їздах тут встановлюватимуть 7 блокпостів», – йдеться у публікації ТСН.

Раніше було відомо, що хворий чоловік Поступив до Малинської міської лікарні 25 березня, до цього спостерігався у приватного сімейного лікаря. 30 березня на брифінгу в ОДА Віталій Бунечко повідомив, що інфікований з Малина – власник продуктового магазину і встановлено 33 контактні особи.

У Малині вже посилили карантинні заходи через спалах коронавірусу, на черзі Бердичів.

На сайті ГУНП у Житомирській області повідомили, що тимчасові пункти пропуску та контролю на в’їздах та виїздах з Малина запрацюють вже з 10 квітня. Також у райцентр прибувають додаткові сили поліції та Нацгвардії для патрулювання вулиць і забезпечення публічної безпеки у громадських місцях

«Поява більшої кількості піших та автопатрулів на вулицях Малина однозначно вплине на дисципліннованість місцевих жителів у дотриманні визначених правил карантину. Наше завдання змусити усвідомити людей наявну небезпеку та переконати їх залишатись вдома. Якщо роз’яснення і зауваження не діятимуть, застосовуватимемо й аргументи у вигляді адміністративних протоколів», – начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй.

У поліції зазначають, що до роботи у м. Малині готуються 7 тимчасових пунктів пропуску та контролю: по вулицях Бондарика, Вінніченка, Приходька, Гагаріна, на перехрестях Суворова-Грищенка, Танкистів-Кантимирінців – Городищанської, та у с. Малинівці.

Нагадаємо, у бердичівській лікарні 9квітня померла 81-річна жінка, у якої напередодні виявили корона вірус.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Центру громадського здоров’я України, станом на 9.00 9 квітня в Україні підтверджено 1892 випадки COVID-19.

Станом на ранок 9 квітня у Житомирській області вже 31 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. За останню добу виявили 4 нових: три в Бердичівському районі та один в м. Житомир.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Малин хворий аеропорт  
Матеріали по темі