Здоров'я

Міста-«лідери» в області за кількістю виявлених випадків коронавірусу змінилися: тепер це Коростень і Бердичів

10 April 2020, 11:46

У Житомирській області найбільше хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 зареєстровано у містах Коростень та Бердичів.

Про це 10 квітня під час щоденного пресбрифінгу повідомила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«Найбільшими осередками поширення коронавірусу у нас є місто Бердичів – 15 осіб, Коростень – 14 осіб, Малин – 12 осіб. Збільшилась також кількість хворих на 1 особу у Черняхівському районі і місті Житомирі на 1 особу. Сьогодні відпрацьовуються механізми на комісіях ТЕБ та НС, де будуть посилені карантинні заходи у місті Житомир. У місті Малин уже розпочаті посилені карантинні заходи, а також у місті Коростень», – розповіла Наталія Остапченко.


Зазначимо, що вранці 10 квітня начальник відділу охорони здоров’я виконкому Коростенської міської ради Микола Заєць у Facebook повідомив, що всі інфіковані, про яких іде мова, працюють в одному колективі.

«Станом на 08.00 маємо 14 лабораторно підтверджених випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію (всі вони контактні, працювали разом). Ще 8-ми пацієнтам поставлено діагноз «Підозра на коронавірусну інфекцію», більшість з них відносяться до кола контактних осіб», – йдеться у дописі.

Відповідаючи на запитання журналістів, Наталія Остапченко підтвердила інформацію про те, що усі 14 осіб у Коростені контактували з хворим, який працює на залізниці.

«Ця інформацій правильна. Він дійсно працює у Коростені, вогнище вийшло локальне, тому зараз саме там будуть проводитися посилені карантинні заходи, вивчатимуть людей контактних. І буде обмежений доступ на територію, туди, де це вогнище відбулося», – сказала заступниця голови ОДА.

Вона також розповіла про посилення карантинних заходів у місті Бердичеві.

«Сьогодні має відбутися комісія ТЕБ та НС у місті Бердичеві, ми з ними зв’язувалися і попередньо проговорили, що, напевно, на цій комісії буде встановлено режим посилених карантинних заходів, а саме це не стільки скринінговий режим і закриття блокпостів, а більше присутність представників поліції і Національної гвардії на території міста Бердичів для того, щоб проводити серед людей роз’яснювальну роботу і запобігти їх знаходженню на вулиці без масок, без засобів захисту і також не допускати масового скупчення людей», – пояснила заступниця голови ОДА.

Наталія Остапченко також повідомила, що жодних обмежень стосовно в’їздів та виїздів з міст області, зокрема з Малина та Бердичева, немає.

«Поки блокпости будуть інформативні, ніяких обмежень громадян не існує, вони будуть більше робити температурний скринінг і повідомляти людям про те, що на цій території ведеться посилений карантинний режим і бажано без зайвої потреби ці території не відвідувати», – зауважила Остапченко.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик, відповідаючи на запитання бердичівських журналістів, поінформував, що серед нововиявлених хворих у місті Бердичів медпрацівників немає.

«Протягом вчорашнього дня перевірено близько 10 випадків, які були відправлені на ПЛР-діагностику, і 5 з них були дійсно позитивними. Серед цих випадків і пацієнтів, які вже інфіковані COVID-19, медичних працівників немає. Вивчаються зараз теж контакти і, по всій вірогідності, інфікування цих пацієнтів відбулося у зв’язку з недотриманням умов карантину, самоізоляції тих приїжджих з-за кордону, які принесли цю інфекцію», – сказав Микола Суслик.

Зазначимо, що 9 квітня у Житомирській області лабораторно підтвердили 10 нових випадків захворювання на коронавірус COVID-19. Найбільше хворих було у Малині та Бердичеві.

Нагадаємо, станом на ранок 10 квітня у Житомирській області 52 випадки захворювання на коронавірус COVID-19. За добу кількість хворих збільшилась на 21. Зокрема у Житомирі коронавірус виявили в однієї пацієнтки, разом в обласному центрі – 6 хворих.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 10 квітня 2020 року в Україні кількість хворих на коронавірус зростає: зафіксовано вже 2203 випадки

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі