Фоторепортаж

Як карантин змінив Житомир: центр міста зараз і рік тому. Фоторепортаж

10 April 2020, 14:27

Квітень – місяць, коли приходить весняне тепло, це пора бурхливого пробудження природи і початок сезону прогулянок на вулиці. Упевнений температурний «плюс» і довший світловий день кличуть надвір і дорослих, і малих, які упродовж холодної пори року скучили за сонячними ваннами.

Вулиці Житомира в цю пору зазвичай багатолюдні, особливо у вихідні. Однак цьогорічна «картинка» квітневого Житомира кардинально відрізняється від тієї, яка була рік тому: у 2019 люди з рідними і друзями милувалися розквітлим містом, активно «селфилися» біля магнолій; вулицю тоді Михайлівську готували до Великодня, а потім, у період самого святкування, тут і яблуку не було де впасти: освячення пасхальних кошиків, атракціони, фотолокації – святкова пішохідна вулиця манила сюди жителів з усіх куточків Житомира та гостей з інших міст і районів. Спортивні майданчики були сповнені голосами молоді, майдан Соборний – заполонений хлопцями й дівчатами на велосипедах, скейтах, роликах, гіроскутерах. Велелюдно було і на майдані Корольова та на Новому бульварі, зокрема біля кінотеатру «Жовтень».

У квітні 2020 усе по-іншому: центр міста майже порожній, лише поодинокі перехожі поспішають у справах. Очевидно, більшість містян намагаються дотримуватися карантину, спрямованого на запобігання поширенню коронавірусної інфекції, і не виходять з дому без нагальної потреби. Та й погода зіпсувалася: після квітневої спеки прийшло похолодання.

10 квітня фотокореспондентка Житомир.info зробила знімки у центрі Житомира та порівняла їх зі світлинами, відзнятими у квітні 2019 року:











Фоторепортаж, відзнятий у центрі Житомира 9 квітня 2020 року, коли на вулиці був +21°C, дивіться тут

Фоторепортаж квітучого Житомира, зроблений 7 квітня 2020 року, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин квітень центр вулиця Михайлівська  
Матеріали по темі