Суспільство

​Пошуківці розкопали останки солдата РСЧА і по медальйону встановили, що це житель Бердичівського району

11 April 2020, 09:36

Житель Лугинського району 7 квітня за допомогою металошукача натрапив на останки солдата РСЧА і повідомив пошуківців. По смертному медальйону встановили, що загиблим є житель села Лемеші Бердичівського району. Родічів загиблого солдата вже знайшли.

Про це 10 квітня повідомили на сторінці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» у Facebook.

«Після того як він побачив, що в ямі почали з'являтися людські кістки - припинив копати, та повідомив про це нашу організацію. Група пошуківців та однодумців вирушила на місце та спільними зусиллями підняли останки солдата. При ньому була каска СШ-39, саперна лопата, протигаз. В районі тазу було виявлено медальйон! Знайденим солдатом виявився: лейтенант, мешканець Житомирської області, Бердичівського району села Лемеші – Сироїд Андрій Антонович 1919 р.н. Житомирська обл., Янушпольського (нині Бердичівського) р-ну, село Лемеші. На даний момент рідних вже знайдено. В селі Лемеші проживає рідна племінниця воїна», – йдеться у повідомленні.


Пошуківці просять шукачів монет і металу самостійно не розкопувати солдат.

«Своєю цікавістю Ви можете вбити їх другий раз пошкодивши документи чи пропустивши медальйон. Якщо Ви на території Житомирської області натрапили на останки солдата, то повідомляйте про це нашу організацію. Ми спільними зусиллями влаштуємо підйом солдата та належним чином організуємо його подальше перепоховання з усіма почестями», – пишуть пошуківці.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня у селі Бердичівського району на присадибних ділянках пошуківці знайшли переорані останки солдатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошуківці солдат РСЧА Бердичівський район  
Матеріали по темі