Місто

«Офіцери громади», які мали запрацювали влітку, можуть приступити до обов’язків восени: мер Житомира та начальник ГУНП підписали меморандум

11 April 2020, 13:45

Вже восени на вулицях Житомирі планують розпочати роботу «офіцери громади». Головним завданням цих полісменів стануть забезпечення правопорядку та реагування на виклики місцевих жителів. 11 квітня мер Житомира та начальник головного управління Нацполіції підписали так званий меморандум про співпрацю. З 6 квітня оголошено прийом заявок від діючих працівників поліції - згодом з усіх кандидатів відберуть 20 кращих, які й стануть поліцейськими Житомирської ОТГ.

«Ми розуміємо, що зараз поліція знаходиться в таких умовах, що просто не вистачає ресурсу. Не вистачає людей, щоб повністю забезпечити безпеку людей на території громад. І разом з депутатським корпусом ми звернулись, сказали, що ми готові допомогти. Ми закуповуємо автомобілі, ми будемо забезпечувати ремонт на опорних пунктах. І ці поліцейські громади будуть безпосередньо працювати на громаду, вони будуть відповідати за свій конкретний район і рівень комунікації, який в них буде з населенням. Буде набагато краще і вони краще зможуть відпрацьовувати свої задачі, зможуть краще забезпечувати громадський порядок на території. Є підтримка міжнародних партнерів по цьому проєкту. Зараз ми будемо закуповувати 10 автомобілів. Я хочу подякувати міністерству та всім, хто допомагає і обласному управлінню поліції. Зараз буде оголошено набір, відберуть більше 20 поліцейських, які будуть працювати на території міста Житомира. Якщо все буде нормально, то можливо, восени ми отримаємо ще якусь кількість автомобілів, якусь кількість офіцерів громади і кількість патрулів на території міста збільшиться. Це спокій громадян, це безпека в місті», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Учасники проєкту сподіваються, що вже наприкінці осені 2020 поліцейські громади розпочнуть свою роботу.

Як повідомляв Житомир.info, раніше проєкт «Офіцери громади» планували запустити влітку 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: офіцери громади мер ГУНП меморандум  
Матеріали по темі