Здоров'я

За добу в Житомирській області виявили один новий випадок коронавірусної хвороби

13 April 2020, 11:52

Станом на 10.30 13 квітня у Житомирській області лабораторно підтверджено 95 випадків COVID-19: за останню добу перевірили 34 підозри, з яких діагноз підтвердився лише в однієї пацієнтки.

Про це 13 квітня на брифінгу в Житомирській ОДА повідомив Віталій Бунечко.

«На Житомирщині зареєстровано 95 випадків коронавірусної хвороби. Вчора, в неділю, було зроблено 34 тести, з них лише один виявився позитивним. Це житель міста Бердичів», - повідомив голова Житомирської ОДА.

Згодом у фейсбук він додав, що новий випадок COVID-19 виявили у жительки Бердичівського району (с. Скраглівка), 1993 року народження. Її стан стабільний, пацієнтка спостерігається у КНП «Бердичівська міська лікарня».

На брифінгу в ОДА також розповіли про стан хворих на коронавірус.

«Із 95 випадків у нас троє у важкому стані, один пацієнт на штучній вентиляції легень, у інших - стан контрольований», - розповів Віталій Бунечко.

«З 95 випадків, на жаль, 3 закінчилися летально. Сьогодні 54 пацієнти, у яких підтверджено COVID-19, знаходяться на амбулаторному лікуванні, дотримуючись карантину в самоізоляції. 38 пацієнтів у нас знаходяться на стаціонарному лікуванні. Важких троє: один підключений до апарату ШВЛ, двоє – на кисневій підтримці. Загальний їх стан важкий, але стабільний», - розповів начальник УОЗ Микола Суслик.

Відмітимо, що ввечері 12 квітня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомляв про стан 9 хворих житомирян, які госпіталізовані до лікарні №1, зокрема, про те, що один пацієнт у важкому стані і підключений до апарату ШВЛ, у решти – стан середньої важкості.

Також на брифінгу розповіли і про стан дітей, у яких виявили коронавірус.

«Стан дітей задовільний. 7-місячний малюк знаходиться під спостереженням лікарів інфекційного відділення обласної дитячої лікарні, а дитина двох років – у Бердичеві», - розповів Микола Суслик.


Відео трансляції онлайн-брифінгу в Житомирській ОДА 13 квітня 2020 р.

Разом з тим, серед захворівших на коронавірус у Житомирській області, наразі 11 медичних працівників, один додався на протязі останньої доби. Загальний стан усіх задовільний, частина отримує лікування в стаціонарі, частина – амбулаторно.

Нагадаємо, за даними ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на ранок 13 квітня на Житомирщині зафіксовано 94 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

Найбільша кількість хворих на коронавірус у Бердичівському районі - 24 жителі, Коростенському – 22 та Малинському – 21 людина. У Житомирі зареєстровано 11 випадків захворювання на COVID-19, 7 випадків у Коростишівському районі, по 2 випадки у Радомишльському, Овруцькому та Черняхівському районах, по одному випадку у Пулинському, Новоград-Волинському та Житомирському районах.

Три летальні випадки – два в Бердичівському районі (1.04. та 9.04. 2020 року) і один випадок у Радомишльському районі (27.03.2020 року).

Серед захворілих 5 жителів віком від 0 до 17 років, 10 – від 18 до 29 років, 35 – від 30 до 49 років, 24 – від 50 до 59 років, 20 – від 65 років і більше.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 13 квітня в Україні зафіксовано 3102 випадки COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус зараження стан хворих ОДА  
Матеріали по темі