Здоров'я

​В Україні втричі збільшили кількість тестувань на СOVID-19, потужність Житомирського лабораторного центру - 100 тестів на добу

13 April 2020, 13:00

Міністерство охорони здоров’я України збільшує кількість тестувань на коронавірус на добу. Уже зараз в Україні щоденно тестують від 2,5 до 3 тис. осіб.

Про це 13 квітня на щоденному брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, - інформує Урядовий портал.

«Ми збільшуємо кількість тестувань на коронавірус. За останній тиждень ми досягли показника у 2,5-3 тис. ПЛР тестів на добу. Крім того, за новим алгоритмом ми тестуємо всіх пацієнтів, у яких є запалення легень. Всі ці дії спрямовані на те, щоб максимально виявляти хворобу і вживати відповідних заходів», - заявив Максим Степанов.

Урядовий портал нагадує, що раніше в Україні проводили до 1 тис. тестів на коронавірус на добу.

Потужність Житомирського обласного центру дозволяє проводити до 100 ПЛР-тестувань на добу.

Про це 13 квітня на брифінгу в Житомирській ОДА розповів Віталій Бунечко, відповідаючи на запитання журналістів.

«Одна закладка, яку може робити лабораторний центр, це 50 тестів. За добу можна зробити дві закладки, тобто це близько 100 ПЛР-тестів. Вчора також встановили новий апарат, він новіший, тому ми зможемо отримувати ще точніші результати. Безумовно, ми продовжуємо встановлення нового апарату в обласній лікарні. За тиждень, маю надію, апарат встановлять, що дасть нам можливість збільшити кількість здійснених перевірок на коронавірус. Але верифікувати ці результати все одно буде наш лабораторний центр. Потужність його близько 100 тестів на добу, це стільки ми можемо перевірити», - розповів Віталій Бунечко.

Нагадаємо, станом на 10.30 13 квітня в Житомирській області зафіксовано 95 випадків СOVID-19.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 13 квітня в Україні зафіксовано 1302 випадки COVID-19, з них 93 летальні, 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест зараження ОЛЦ  
Матеріали по темі