Події

У Житомирській області вогонь з палаючого поля перекинувся на село, зайнялося 27 будівель

13 April 2020, 16:31

13 квітня у Романівському районі Житомирської області вогонь з палаючого сухостою перекинувся на житловий сектор.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

О 10:50 до Служби порятунку «101» смт Романів надійшло повідомлення про займання сухої трави на полі біля с. Борятин. На місце події було спрямовано відділення рятувальників 26 Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що загорілася трава на площі 2 га.

«О 13:20 внаслідок сильних поривів вітру, змінився напрямок розповсюдження пожежі. Вогонь фронтом 500 м розповсюдився у населений пункт Борятин та охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля», – інформують у ДСНС.

Додатково до місця пожежі були направлені з навколишніх районів 10 одиниць пожежної техніки, 43 чоловіки особового складу. Також залучено трактор, 2 автоцистерни та особовий склад з ранцевими оприскувачами від ДП «Романівське ЛГ АПК». Всього на місці пожежі працює 15 одиниць техніки та 53 чоловіки.

О 14:43 год пожежу в селі Борятин локалізували.

Відділ комунікації поліції Житомирської області 13 квітня повідомив про ще одну пожежу в екосистемі, паліїв затримали 10 квітня. Йдеться про пожежу в с. Гуто-Мар’ятин Народицького району.

«Поліцейські та працівники місцевого лісгоспу затримали двох чоловіків, підозрюваних у вчиненні підпалу сухостою. Затримані, місцеві жителі віком 28 та 30 років, визнали свою провину. Поліцейські задокументували обставини події. Матеріали будуть спрямовані до Державної екологічної інспекції для притягнення чоловіків до адміністративної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 13 квітня 2020 року Верховна рада на позачерговому пленарному засіданні прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». Відповідно до закону, штрафи за забруднення повітря та випалювання сухої трави стали більшими.

Як повідомляв Житомир.info, за добу з 11 по 12 квітня 2020 року у Житомирській області сталося 55 пожеж, 35 з яких – в екосистемах на площі понад 86 га. 12 квітня стало відомо про затримання двох чоловіків, які раніше підпалили траву на території Народицького спецлісгоспу у Житомирській області, чим спричинили масштабні лісові пожежі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суха трава сухостій пожежа рятувальники ДСНС Романівський район Борятин  
Матеріали по темі