Економіка

Уряд оприлюднив спростування 12 міфів про бюджет надзвичайної ситуації

14 April 2020, 10:21

Кабінет міністрів підготував інфографіку щодо 12 найпоширеніших міфів про бюджет надзвичайної ситуації.

Ухвалені «антикризові» зміни до державного бюджету на 2020 рік пізно ввечері 13 квітня прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«В ухваленій версії змін до Держбюджету завдяки, зокрема, народним депутатам, нам вдалося повернути видатки багатьох програм. Зокрема, це стосується фінансування регіонів, культури та освіти. Важливо пам’ятати, що бюджетні кошти – це кошти українських платників податків. Сьогодні наші громадяни своїм прикладом показують, які пріоритети треба реалізовувати вже зараз. Це підтримка лікарів та закупівля медичного обладнання. Тепер видатки МОЗ збільшені на 16,4 млрд грн. Разом з іншими видатками, фінансування медицини зросте фактично у 1,5 рази. Це піклування про пенсіонерів та вразливі верстви населення. Для цього видатки Пенсійного фонду збільшили на 29,7 млрд грн. Це підтримка людей, які втратили дохід через коронакризу. У бюджеті ми передбачили виплати по безробіттю та програми з підтримки малого бізнесу. Видатки Міністерства соціальної політики зросли на 19,5 млрд грн», - написав Денис Шмигаль.

Він також нагадав про створений Фонд боротьби з COVID-19, кошти якого будуть спрямовані на закупівлю медичних товарів, додаткові виплати медикам, надання грошової допомоги малозахищеним категоріям населення.


Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 квітня підтримала в цілому «антикризові» зміни до державного бюджету на 2020 рік: «за» проголосували 249 нардепів – 225 з фракції «Слуга народу», 15 з групи «Довіра» та 3 позафракційних.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, обмеження мали діяти з 12 березня по 3 квітня 2020 року. 25 березня карантинні обмеження продовжили до 24 квітня, а 2 квітня Уряд ухвалив зміни до постанови КМУ №211, якою запровадив нові обмежувальні заходи, що діятимуть на час карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бюджет Шмигаль  
Матеріали по темі