Події

​На Львівщині 21-річний військовий з Житомирської області побив знайомого, з яким відпочивав на озері: чоловік помер у госпіталі

14 April 2020, 12:18

На Львівщині поліцейські затримали 21-річного жителя Житомирської області, причетного до вбивства знайомого, з яким відпочивав на березі водойми.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області.

«У Яворівський відділ поліції 11 квітня надійшло повідомлення від медиків про пацієнта, доставленого у військовий госпіталь з попереднім діагнозом «важка черепно-мозкова травма, забій головного мозку». Незважаючи на зусилля лікарів, чоловік помер. На місці події працювали слідчо-оперативна група, співробітники відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, слідчого управління поліції Львівщини та оперативники кримінальної поліції. Правоохоронці встановили особу загиблого - 41-річного мешканця Харківської області», - йдеться у повідомленні поліції Львівщини.

Слідчі за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від 7 до 10 років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці, компанія чоловіків відпочивала на березі водойми неподалік одного з сіл району. Близько 18.00 між загиблим та його знайомим, 21-річним жителем Житомирської області, виник конфлікт, під час якого молодший побив старшого, спричинивши йому тілесні ушкодження, від яких той помер у лікарні.

«Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину. Досудове розслідування триває», - повідомили в поліції.

Разом з тим в пресслужбі військової прокуратури Західного регіону України уточнили, що затриманий є військовослужбовцем однієї з військових частин, які тимчасово дислокуються на території Львівщини для проведення бойових навчань. Подія сталася на березі озера в Яворівському районі Львівської області.

«За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону за добу «по гарячим слідам» розкрито злочин за фактом нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень військовослужбовцю, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). За даними слідства, 11 квітня 2020 року близько 19 год. військовослужбовець однієї з військових частин, які тимчасово дислокуються на території Львівщини для проведення бойових навчань, завдав неподалік озера в Яворівському районі співслужбовцю тілесні ушкодження по різним частинам тіла. Отримані травми виявилися несумісними із життям і військовий помер у шпиталі2, - повідомили у військовій прокуратурі.

У ході відпрацювання основної версії злочину – конфлікту між невстановленим військовослужбовцем та потерпілим на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, прокурорами спільно із правоохоронцями Національної поліції та представниками ВСП оперативно встановлено причетного до цього злочину військовослужбовця. Підозрюваного затримано.

«Вирішуються питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про тримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області», - йдеться у повідомленні військової прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 у Києві затримали військового, якого підозрювали в жорстокому вбивстві житомирянина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тілесні ушкодження вбивство військовий в/ч Львів Яворів  
Матеріали по темі