Місто

Мер Житомира записав відеозвернення на фоні інфекційного відділення: закликав відсвяткувати Великдень вдома

14 April 2020, 12:32

Мер Житомира Сергій Сухомлин на фоні інфекційного відділення міської лікарні №1, де лікують хворих з COVID-19, записав відеозвернення із закликом відсвяткувати Великдень вдома.

Звернення 13 квітня оприлюднили на сайті міської ради.

«Ми зараз знаходимося біля інфекційного відділення нашої 1-ої міської лікарні. В минулому році ми зробили тут капітальний ремонт, тут працюють чудові лікарі і медсестри, в нас є німецькі апарати ШВЛ, зараз тут є навіть вільні місця. Я хочу звернутися до вас: давайте відсвяткуємо свято Пасхи вдома, помолимося Богові про захист і допомогу для того, щоб після свят нам не прийшлося просити допомоги в наших лікарів і не спілкуватися з апаратом штучного дихання. Бережіть себе і будьте здорові», - сказав мер Житомира.

Нагадаємо, на вечір 13 квітня у Житомирській області було підтверджено 112 випадків коронавірусу, зокрема 19 – в обласному центрі. Вранці 14 квітня стало відомо про ще один – COVID-19 підтвердили у лікаря житомирської міської лікарні №1.

Зазначимо, що 7 квітня у центрі Житомира біля собору УПЦ МП священники причащали прихожан, 12 квітня, у Вербну неділю, житомиряни теж йшли до храмів. Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим також повідомив, що паски будуть святити й причастя, на відміну від ПЦУ, не скасовують і будуть традиційно проводити з однієї чаші й однієї ложки.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.30 год. 14 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 3372 випадки COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин лікарня інфекційне відділення Великдень Пасха  
Матеріали по темі