Місто

«Житомирські джерела» – жива вода з артезіанської свердловини на вулиці Сосновій, 34-Б у Житомирі

14 April 2020, 12:40

Вода – незамінна речовина у життєвих процесах організму людини, та й усього живого. Від її якості напряму залежить стан здоров’я і самопочуття. І нині актуальною залишається проблема забезпечення якісною питною водою жителів багатьох населених пунктів, особливо міст. Назрілою ця проблема є і в Житомирі.

Не секрет, що більшість житомирян воду з центральної мережі водопостачання вважає питною лише умовно та використовує її тільки для технічних потреб. Однак існує загроза, що навіть і води «з-під крана» невдовзі може забракнути. Навесні 2020 КП «Житомирводоканал» неодноразово публікувало фото змілілого Тетерева та маловодного водосховища «Відсічне», безпосередньо з якого вода після очищення находить до осель житомирян. Через безсніжну зиму та суху весну рівень води катастрофічно впав.

«Житомир поглинає безпрецендентна водна криза – рівень води у наших водосховищах невпинно падає. Якщо на початку квітня у водосховищі Відсічне ми мали запас води 3000 тис м³, то станом на 9 квітня –2910 тис м³. Якщо надалі ситуація не зміниться, води у водосховищі Відсічному вистачить на 38 діб», – йшлося у Facebook-дописі водоканалу від 10 квітня. У комунальному підприємстві також попередили про ймовірність погодинної подачі води.

Для питних потреб та приготування їжі дехто використовую воду з колодязів, однак якість її – сумнівна. Це, до речі, підтверджують і результати аналізів, які регулярно проводить ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр». Скажімо, дослідження води з криниць, зроблені влітку 2019 року, показали невтішний результат: із 22 обстежених колодязів громадського користування тільки у трьох вода відповідала гігієнічним нормативам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Кажучи простіше, вода у більшості колодязів «приправлена» нітратами й бактеріями, здатними викликати захворювання.

Тож у лабораторному центрі рекомендують містянам утриматись від використання води з підвищеним вмістом нітратів, особливо сім ҆ям, в яких є вагітні та діти до трьох років.

Багато хто з житомирян їздить по воду до джерел у передмістя, сподіваючись на її хорошу якість, або ж купує життєво необхідну рідину у пунктах розливу та з автоцистерн. Її, до слова, теж варто обирати ретельно. Зокрема, така вода не має вміщувати ароматизаторів, підсолоджувачів, зберігатися у пунктах розливу вона може не більш як 24 години. І, головне, вода не повинна бути позбавлена своєї природності й здатності забезпечувати фізіологічні та біохімічні процеси. Простіше кажучи, вода має лишатися живою.

Поняття «жива і мертва вода» відоме нам ще з дитячих казок, проте нині це реальні поняття і результат досліджень сучасної науки.

Точка з продажу саме живої води, такої, якою зробила її сама природа, нещодавно запрацювала на вулиці Сосновій, 34-Б у ЖитомиріБювет №1 «Житомирські джерела». Вода, видобута зі свердловини та очищена природнім способом, зберігає у собі увесь спектр речовин, необхідних для організму, наголошує Олександр Проценко, який організував та налагодив видобування води.

«Бювет №1 «Житомирські джерела» – це жива вода в екологічно чистому районі міста Житомира – на вулиці Сосновій 34-Б. Вона тут є природно чистою. Незначні недоліки ми усуваємо за допомогою фільтрації. Проте спосіб фільтрації у нас не хімічний. І це принципово та важливо. Доочистку робимо природнім способом: за допомогою гравію і піску. Таким чином, одержуємо дійсно ідеальну для споживання воду – натуральну, природну, живу», – розповідає ФОП Олександр Проценко.

Він наголошує: вода на Сосновій, 34-Б – артезіанська, тобто знаходиться дуже глибоко під землею та самою природою захищена від пестицидів, нітратів, канцерогенних і токсичних сполук.

«Це вода з артезіанської свердловини, а не очищена водопровідна, яку також реалізовують на ринку. Ми маємо усі необхідні документи на свою діяльність. Вода сертифікована, пройшла спеціальну перевірку, щотижня проводиться аналіз її якості. У роботі використовуємо тільки харчові розхідні матеріали. До речі, в цьому місці, на Сосновій, 34-Б, люди більш ніж півстоліття набирають воду з надземних джерел, а тепер житомиряни матимуть можливість споживати ще корисніше пиття з перевіреного десятиліттями місця», – каже Олександр Проценко.

Продаж артезіанської води на розлив у тару клієнта буде здійснюватися у місці її видобування (на вулиці Сосновій, 34-Б): з надр землі – до кожної оселі.

«За рахунок того, що вода розливається на місці свердловини, вона не втрачає своїх природних мінералів та мікроелементів, а отже зберігає користь. Ви можете придбати воду на розлив в нашому бюветі у власну тару. Ми подбали і про внутрішню інфраструктуру: гарний під'їзд, зручна парковка. На місці можна буде купити й аксесуари для води за доступними цінами: бутлі, помпи, кулери (підлогові і настільні), стійки для бутлів та кулерів. Працюємо з 8:00 до 20:00, без обіду та вихідних», – поінформував засновник Бювету №1 «Житомирські джерела».

Він акцентує: якісна вода – це повсякденна необхідність і водночас інвестиція у власне здоров’я, а також турбота про самопочуття рідних.

«Здорова вода – це продукт першої необхідності, основа правильного харчування. І кожна сучасна й свідома людина це розуміє та цінує чисту живу воду. А ми піклуємось, щоб вода найкращої якості була у кожній оселі міста Житомира», – наголошує Олександр Проценко.

Адреса: м. Житомир, вулиця Соснова, 34-Б
Телефон: (067) 752-40-16

Додаткову інформацію можна отримати і на сайті «Житомирських джерел»: www.buvet.zt.ua
та на сторінках у соцмережах:
https://www.facebook.com/buvet.zt.ua/
https://www.instagram.com/buvet.zt.ua/

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода "Житомирські джерела"  
Матеріали по темі