Суспільство

​У службі зайнятості спростили процедуру подання документів про надання статусу безробітного чи призначення допомоги

14 April 2020, 16:23

У державній службі зайнятості полегшили процедуру подання документів до центрів зайнятості. На період карантину заявник має подати лише дві заяви – про надання статусу безробітного і про призначення допомоги по безробіттю.

Про це 14 квітня повідомили на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Бланки заяв можна знайти на сайті Державної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/6wW4ph та https://is.gd/o8O5Cg. Як і раніше, заяви можна подати двома способами: на електронну пошту центру зайнятості, де буде зручно обслуговуватися, або через скриньку для кореспонденції, яка розташована безпосередньо при вході в центр зайнятості. Якщо особа вирішила надіслати заяви електронною поштою, потрібно зробити наступне: завантажити заяви, роздрукувати, (або ж написати), заповнити їх за зразком та власноруч підписати. Далі необхідно відсканувати (чи сфотографувати) і надіслати на email центру зайнятості, де особа планує перебувати на обліку. Важливо! У темі листа потрібно зазначати своє прізвище, ім’я, по батькові. Надсилати заяви потрібно лише в робочі години робочого дня», – йдеться у повідомленні.

Електронні скриньки центрів зайнятості за посиланням: https://is.gd/5duk3J

Далі необхідно чекати повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

«Якщо особа вирішила подати заяви через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості, потрібно зробити наступне: заповнити заяви безпосередньо біля скриньки в центрі зайнятості. Тут варто пам’ятати, що для заповнення заяв шукачу роботи знадобляться паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність, тому візьміть документи з собою. Заповнені заяви необхідно опустити в скриньку для кореспонденції у робочі години робочого дня. Далі також необхідно чекати повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення», – повідомляють на сайті.

Заявникам нагадують, що впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали документів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському міському центрі зайнятості розповіли, як карантин змінив ринок праці та які професії мають попит.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості заяви безробіття крантин  
Матеріали по темі