Суспільство

У Житомирській єпархії УПЦ назвали фальсифікацією лист-звернення митрополита Никодима

14 April 2020, 18:20

У Житомирській єпархії УПЦ заявляють, що лист-звернення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима із закликом до вірян уникати відвідування храмів та залишатися вдома, є підробленим.

Лист-спростування, підписаний пресслужбою Житомирської єпархії УПЦ, близько 17:30 год. 14 квітня надійшов на електронну адресу сайту Житомир.info. Зазначимо, що листи (перший – із закликом не йти до храмів, другий – спростування цього листа) надійшли з різних електронних адрес.

Інформація-спростування листа у цілому опублікована і на сайті єпархії.

«14 квітня 2020 року, на окремих Житомирських інтернет ресурсах було розміщено неправдиву інформацію у вигляді звернення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима на офіційному канцелярському бланку. Житомирська єпархія УПЦ офіційно повідомляє, ЩО ЦЕЙ ДОКУМЕНТ Є ПІДРОБЛЕНИМ І Є ФАЛЬСИФІКАЦІЄЮ! Митрополит Никодим уже давав інтерв'ю різним представникам ЗМІ, в тому числі і Житомирським інтернет ресурсам стосовно того, як у храмах Житомирської єпархії та в місті Житомирі будуть відбуватись Великодні богослужіння», – зазначено повідомленні.

Нагадаємо, в обідню пору 14 квітня на електронну адресу Житомир.info надійшов лист на офіційному канцелярському бланку Житомирської єпархії УПЦ, у якому було звернення Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима до вірян «у зв’язку із поширенням коронавірусу COVID-19». У листі звучав заклик «не ігнорувати загальноприйняті норми гігієни і виконувати рекомендації лікарів та уникати відвідування храмів і залишатися вдома».

Зазначимо, що 7 квітня у центрі Житомира біля собору УПЦ МП священники причащали прихожан, 12 квітня, у Вербну неділю, житомиряни теж йшли до храмів. 14 квітня мер Житомира записав звернення на фоні інфекційного відділення лікарні №1 і закликав святкувати Великдень вдома.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.30 год. 14 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 3372 випадки COVID-19. На вечір 13 квітня у Житомирській області було підтверджено 112 випадків коронавірусу, зокрема 19 – в обласному центрі. Вранці 14 квітня стало відомо про ще один – COVID-19 підтвердили у лікаря житомирської міської лікарні №1.

Розклад трансляцій Великодніх богослужінь з храмів Житомира:

18-19.04.2020 року із Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ (23:30 – 03:30 год.) «Союз ТВ» та Житомир.info

19.04.2020 року із Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ (00:00 – 03:00 год.), з церкви Святого Василія Великого УГКЦ (10:00 -11: 30 год.) «СК1».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква Никодим Великдень звернення УПЦ МП  
Матеріали по темі