Здоров'я

Житомирська область отримала чергову партію засобів індивідуального захисту для медпрацівників

14 April 2020, 19:14

Захисні костюми для медичних працівників, ПЛР-тести, маски та респіратори – Житомирщина отримала чергову партію вантажу захисних засобів для медиків, які борються з коронавірусною інфекцією. Цього разу вантаж складався з кількох партій: частина – це вантаж з-за кордону, який розподілили центральні органи влади, інша частина – ЗІЗ (засоби індивідуального захисту), виготовлення та закупівлю яких профінансували приватні компанії.


«Я хочу висловити особливі слова вдячності групі компаній «АТБ». Окрім того, що вони всіх соціально незабезпечених забезпечили і продовжують забезпечувати продуктовими наборами, що є фактично їх профілем, вони також висловили готовність профінансувати на Житомирщині досить багато наших проєктів після наших звернень. Зокрема – пошиття костюмів для наших медиків на фабриці «LESYA». Хочу сказати, що вже на суму близько 7 мільйонів гривень заключено договори. Першу партію ми вже отримали – більше п’яти тисяч. Тут зараз тільки частина. Інша частина вже поїхала на лікарні «першої хвилі» – 12 лікарень, які в нас визначені. Частина акумулюється і також буде далі розподілятись. Більше того, заключено договір на поставку ще 20-ти тисяч костюмів. Нас запевнили в компанії, що навіть у випадку поширення цієї зарази, лікарі Житомирщини будуть забезпечені захисними костюмами, які будуть вироблятись на підприємстві «LESYA», – розповідає голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

«Вчора у нас надійшли костюми від фабрики «LESYA» – 2000 комплектів. І ще партія – 3600 костюмів. Сьогодні також надійшли ПЛР-тести. Ми забезпечені достатньо ПЛР-тестами для діагностики. Ми їх одразу передали у лабораторний центр. Додатково надійшло ще 4442 костюми через Міністерство охорони здоров’я та Офіс президента. Біля 20 000 масок, приблизно 21 000 респіраторних масок, 1100 бахіл та 977 окулярів – це те, що вчора і сьогодні надійшло. Частину ми розподілили одразу, інша частина буде розподілена сьогодні-завтра», – каже начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

За словами представників облдержадміністрації, засоби індивідуального захисту розподіляються в першу чергу між лікарнями, так званої, першої хвилі, які готуються до прийому та вже приймають хворих на коронавірус.

Нагадаємо, раніше Житомирська область вже отримувала подібну допомогу: першу партію гуманітарного вантажу з Китаю Житомирська область отримала вночі 24 березня 2020 року, другу – 31 березня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу в ОДА 14 квітня 2020 року начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик інформував, що в Житомирській області COVID-19 підтвердили у 13 медпрацівників.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 гуманітарна допомога ЗІЗ ПЛР-тести маска медична маска  
Матеріали по темі