Здоров'я

Жінка з Хорошева, в якої підтвердили COVID-19, приїхала з Москви рейсовим автобусом, - Микола Суслик

15 April 2020, 11:26

У Хорошеві зафіксували перший лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19. 26-річна жінка повернулась з Москви автобусом і нині перебуває на самоізоляції. Контактних осіб встановлюють.

Про це 15 квітня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Жінка дійсно з підтвердженим лабораторним тестом коронавірусу. На сьогоднішній день знаходиться на самоізоляції вдома в Хорошеві. Вона повернулася із Москви, рейсовим автобусом. Контактні особи зрозуміло, що це були громадяни, які перебували у даному транспортному засобі. Ми не володіємо інформацією, хто саме там був і куди вони направлялися. Це більше питання напевно, до прикордонників. Я думаю, що буде встановлено, хто саме і куди приїхав на Україну. Сьогодні стан хворої задовільний. Вона знаходиться вдома і є можливість для самоізоляції, бо вдома ще знаходиться її мама. Спілкування проводиться у телефонному режимі із сімейним лікарем. У випадку погіршення стану, вона буде госпіталізована в Черняхівську центральну районну лікарню», – зазначив Микола Суслик.

Також він додав, що лікарня у Хорошеві забезпечена спецзасобами індивідуального захисту.

«У Хорошівській центральній районній лікарні на сьогоднішній день є 151 халат, 18 распіраторів, 66 костюмів, 2250 масок, 70 окулярів, 1650 рукавичок, 300 бахіл. Лікарня не надає зараз допомогу в лікуванні хворих з COVID-19», – уточнив Микола Суслик.

Нагадаємо, станом на ранок 15 квітня у Житомирській області за добу виявили 22 нових випадки COVID-19, найбільше – у Коростені. Всього в області – 134 хворих і 4 летальних випадки. Ввечері 14 квітня стало відомо у Житомирській області – четвертий летальний випадок від коронавірусу: у Бердичеві померла 75-річна жінка. Один чоловік в Житомирі вже одужав.


Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 15 квітня в Україні підтвердили 3764 випадки COVID-19.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР тест Хорошів автобус Москва  
Матеріали по темі