Місто

У міській раді пояснили, який транспорт курсуватиме у Житомирі на Великдень

16 April 2020, 14:05

У Житомирі з 18 до 20 квітня не курсуватиме електротранспорт, натомість їздитимуть комунальні та приватні автобуси. Таке рішення прийняли 16 квітня на засіданні міського штабу з протидії коронавірусу.

За словами начальника управління транспорту міської ради Костянтина Підпокровного, транспорт працюватиме лише вдень, а кількість автобусів скоротять на 75-80 %.

«Щойно відбулось засідання оперативного штабу і було вирішено припинити роботу міського електротранспорту, тобто роботу тролейбусів та трамваїв на вихідні дні, на час святкування Великодніх свят, а саме 18, 19, 20 квітня. Залишаться курсувати лише автобусні маршрути, щоб забезпечити підвіз медичних працівників та працівників критичної інфраструктури, закладів, які залишаються працювати, зокрема магазини, аптеки й комунальні підприємства. На кожному маршруті буде залишатися по декілька автобусів. Випуск буде в межах 20-25% від загального випуску. В середньому по дві, три, чотири автобуси на кожному маршруті. Також буде функціонувати в піковому режимі новостворений маршрут №3, №3А – це комунальні автобуси і комунальні автобуси № 4, але в обмеженому режимі», – каже Костянтин Підпокровний.


Таким чином влада хоче обмежити пересування житомирян під час свят.

«Ми розуміємо, що заходимо в піковий час карантину, і статистика по захворюваності за останній тиждень каже, що ми наближаємося до піку. Саме в ці свята, як правило відбувається масовий рух людей, і щоб запобігти активному пересуванню людей, Коростень, наприклад, призупинив роботу всього, тому у нас було прийнято рішення по зупинці комунального транспорту. Аби максимально зменшити рухливість людей в цей період», – пояснює начальник управління транспорту міської ради.

Також у мерії зазначають, що перевезення здійснюються лише за перепустками та за наявності захисної маски у пасажира.

Нагадаємо, у місті Коростень Житомирської області вводять додаткові обмеження: на Великдень заборонили відвідувати храми, на три дні, 18, 19, 20 квітня 2020 року, зачиняють магазини і планують рекомендувати зупинити роботу заводів, щоб уникнути поширення COVID-19. На вулицях буде збільшена кількість правоохоронців.

Як повідомляв Житомир.info, на Великдень, з 18 на 19 квітня 2020 року, богослужіння з житомирських храмів транслюватимутимуть онлайн. Розклад

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин Великдень Пасха транспорт тролейбус маршрутка  
Матеріали по темі