Новини компаній

Туреччина восени – куди поїхати на відпочинок?

16 April 2020, 14:44

туреччина восени

Осінь вважається оксамитовим часом для відпочинку в Туреччині і це не дивно, адже саме в цей період країна відпочиває від величезного потоку туристів, ціни дещо знижуються, а ось рівень сервісу залишається на попередньому рівні. Температура води на багатьох курортах тримається в діапазоні +19-+27°С, тому купатися та засмагати можна фактично цілий рік. Восени можна полетіти в Кемер, Мармарис, Аланію, дивовижні екскурсії по самим цікавим визначним пам’яткам зроблять відпочинок ще більш насиченим та цікавим. Дуже добре осінь підходить і для екскурсійних турів в найбільш цікаве місто Туреччини – Стамбул.

Найкращі курорти для відпочинку восени

Жарка літня погода тримається восени в Кемері, який завдяки своєму середземноморському клімату може похизуватися чудовими кліматичними умовами для відпочинку. Тут розміщено досить багато зіркових готелів, котрі можуть запропонувати чудові умови для проживання. Крім того, місто цікаве з історичної точки зору, тут є чим помилуватися, а місцеві краєвиди назавжди заляжуть в серці туриста.

Найкращі умови для чудового пляжного відпочинку восени організовані на курорті Мармарис. Туристи можуть насолодитися не тільки багатою історією міста, але і місцевим колоритом. Обов’язково треба купити смачні нестандартні фрукти на місцевому базарі, поторгуватися з продавцем та привезти додому турецькі прянощі. Якщо вас зацікавила можливість відпочити в Мармарисі, дивіться актуальні путівки в Туреччину на сторінці https://otpusk.in.ua/ref/turkey/ і бронюйте найбільш вигідну пропозицію щоб зафіксувати ціну путівки і вже зараз попіклуватися про свій відпочинок в осінній період.

Стосовно відпочинку в Аланії, то уваги заслуговує пляж під назвою Клеопатра, котрий дійсно зручний для купання, добре облаштований та розташований вздовж лазурного моря. Саме колір моря приваблює туристів. Він змінюється в залежності від того, під яким кутом на поверхню води падають сонячні промені. На фунікулері можна піднятися в фортецю Аланії та прогулятися по живописним вуличкам справжнього музею під відкритим небом.

Чим зайнятися в Туреччині з вересня по листопад

Перше, чим потрібно зайнятися по приїзду на курорт – скупатися в теплій воді та просто неспішно провести час на пляжі. Доречі більшість місцевих пляжів нагороджено відзнакою «блакитний прапор» за чистоту та підготовленість до купання. Особливої уваги заслуговують також водні розваги, такі як дайвінг, катання на банані чи катамарані, морська рибалка. Туреччина може сміливо претендувати на звання самої дивовижної та багатої на визначні пам’ятки країни.

Дуже популярними являються оглядові екскурсії по Стамбулу. Подорожувати сюди восени – цілковите задоволення, так як не потрібно стояти в черзі до того чи іншого місця під палким сонцем. В той же час тепла погода дозволяє одягнутись в щось привабливе і зробити купу гарних пам’ятних фотографій на неперевершеному фоні. Обов’язково варто відвідати:

  • великий Гранд Базар в Стамбулі, де можна насолодитися знаменитим турецьким шопінгом. Придбати який-небудь пам’ятний сувенір тут можна без проблем, але особливої уваги заслуговує саме місцева атмосфера;
  • парк Емігран, котрий готовий вразити туристів багатим убранством і цвітінням величезної кількості квітів і дерев. Щоденно це місце відвідує величезна кількість не тільки туристів, але й місцевих жителів;
  • палац Долмабахче – оригінальна архітектурна пам’ятка, котра розкинулась на європейській частині проливу Босфор. Тут неймовірно красиво та цікаво, так як для відвідання доступна більша частина з 46 прийомних залів.

А як неймовірно виглядають соляні ванни курорту Памуккале. Тут можна не тільки насолодитися місцевою красою, але й покращити здоров’я. Для цього спеціально оснащено 17 геотермальних джерел з водою різної температури.

Осінь – чудова пора для відпочинку в Туреччині, тож якщо ви не встигли придбати путівку в цю країну на літо, або ж відпустка припадає саме на цей час, не варто засмучуватись. Курорти Середземного моря готові показати, що відпочинок восени ні трішки не гірший.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі