Місто

​У Житомирі на період Великодніх свят заборонили відвідувати храми та культові споруди

16 April 2020, 15:48

У Житомирі заборонили відвідувати храми та культові споруди, а також брати участь у масових релігійних заходах у період з 18 по 20 квітня.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні міськвиконкому, яке відбулося 16 квітня.

«Заборонити відвідування територій храмів та культових споруд, участь у релігійних заходах на території Житомирської міської ОТГ в період з 18 по 20 квітня, окрім священнослужителів, які проводять богослужіння. Тобто храми працювати будуть, але цим рішенням ми забороняємо людям відвідувати в ці дні храми. Буде організована онлайн-трансляція. Рекомендувати священнослужителям звернутися до своїх прихожан з закликом залишатися вдома, не порушувати встановленні карантинні обмеження та скористатися переглядом трансляцій богослужінь. Покласти відповідальність за порушення карантинних обмежень на настоятелів відповідних храмів і культових споруд. Звернутися до Житомирського міського відділу поліції та Нацгвардії щодо забезпечення правопорядку та дотримання обмежувальних заходів. Муніципальній поліції забезпечити чергування працівників на території Житомирської ОТГ в період з 18 по 20 квітня з метою контролю за дотриманням обмежувальних заходів», - зачитав текст проєкту рішення виконкому мер Житомира Сергій Сухомлин.





Він також подякував священнослужителям, які вже звернулися до своїх прихожан з проханням не відвідувати храми.

«Сьогоднішнє наше рішення може здатись комусь різким, незрозумілим, але головне зараз – це життя і здоров’я людей, житомирян. І наша з вами відповідальність як членів виконкому – зробити все, аби якомога менше людей у нас опинилася в лікарнях, якомога менше людей ми втратили після цього карантину. Тому сьогодні на розгляд виконкому виноситься єдине питання. Ми зробили все: проводили зустрічі з Радою Церков, спілкувалися з усіма індивідуально. Хочу подякувати тим, хто з розумінням підійшов, тим, хто звернулися до своїх прихожан з проханням не приходити в храми в свято Пасхи, а зустріти його вдома, помолитися разом з близькими. Дякую всім, хто саме так звернувся до своїх прихожан. Але ми розуміємо, що можуть бути різні моменти на ці свята: люди можуть все ж піти у храми. Тож сьогоднішнє наше рішення саме таке», - пояснив Сергій Сухомлин.

Виконком підтримав дане рішення.

Детальніше у відеосюжеті

Нагадаємо, житомиряни можуть придбати в магазинах вже освячену паску та подивитися Великоднє богослужіння онлайн.

Розклад трансляцій Великодніх богослужінь з храмів Житомира:

18-19.04.2020 року із Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ (23:30 – 03:30 год.) «Союз ТВ» та Житомир.info

19.04.2020 року із Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ (00:00 – 03:00 год.), з церкви Святого Василія Великого УГКЦ (10:00 -11: 30 год.) «СК1».

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 15 квітня стало відомо, що у Житомирській області коронавірус виявили у ще 28 людей, всього в області 162 хворих. Станом на ранок 16 квітня в Україні вже 4161 виявлених хворих.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус церква храм богослужіння  
Матеріали по темі