Місто

У Житомирі завершили опалювальний сезон, який у теплокомуненерго називають унікальним

16 April 2020, 20:34

У Житомирі о 8 годині 16 квітня було завершено опалювальний сезон – зупинені котельні. Поки працюють лише циркуляційні насоси, щоб віддати тепло будинкам.

Про це вранці 16 квітня у Facebook повідомило КП «Житомиртеплокомуненерго».

У комунальному підприємстві опалювальний сезон 2019-2020 років назвали унікальним.

«Підбиваємо підсумки опалювального сезону. Він був унікальним з багатьох боків. Зима цього року нестандартно тепла з великими перепадами між денною та нічною температурою. Через такі погодні умови робота котелень потребувала балансування та регулювання практично в ручному режимі», – зауважують у теплокомуненерго.

Зазначається, що аномально тепла зима дала можливість зекономити житомирянам: починаючи з грудневого, тарифи щомісяця коригувались згідно з постановами Кабміну. Останнє коригування в березні склало фактично 50%.

«Частина опалювального сезону припала на карантин. Були зупинені бюджетні установи – школи, дошкільні навчальні заклади, а це – економія бюджетних коштів, які зараз потрібні для боротьби з коронавірусом», – наголошують у комунальному підприємстві.

Тут також кажуть, що, коли говорити про аварії, то опалювальний сезон пройшов загалом спокійно без тривалих зупинок подачі теплоносія. Пориви були незначні, а ремонтні роботи проводились швидко.

Вже з 17 квітня підприємство збирається розпочати роботи з підготовки до наступного опалювального сезону.


Нагадаємо, відповідно до проєкту рішення міськвиконкому, оприлюдненого 25 березня, опалювальний сезон 2019-2020 років у Житомирі планували завершити 8 квітня 2020 року. Однак 8 квітня директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин повідомив, що подачу теплоносія припинять у ніч з 15 на 16 квітня у зв’язку з занизькою температурою повітря.

Як повідомляв Житомир.info, опалювальний сезон 2019-2020 року в Житомирі розпочався 28 жовтня 2019 року – у цей день запрацювали усі котельні міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон тепло теплокомуненерго  
Матеріали по темі