Суспільство

У Коростені церква МП ігнорує спалах COVID-19 й продовжує причащати прихожан, а в сусідньому районі священник закликає всіх йти до церкви

17 April 2020, 12:22

У соцмережах оприлюднили відео, як вранці 16 квітня в Коростені у Свято-Успенській церкві УПЦ МП причащають прихожан. На відео видно, як священники в храмі проводять обряд і причащають з однієї ложки вірян, які прийшли в масках. Серед прихожан є люди похилого віку.


Станом на вечір 16 квітня у Коростені 54 підтверджені випадки зараження на коронавірус, найбільше з усіх міст та районів області. У місті на Великдень заборонили відвідувати храми, закриють магазини та можуть призупинити роботу заводів.

Як стало відомо Житомир.info, у селі Добринь Хорошівського району, попри карантинні обмеження, священник продовжує закликати вірян на Великдень йти до церкви святити паски і анонсує служби в храмі села в сусідньому Малинському районі. В Житомирській ОДА збираються розібратись із ситуацією.

Про це 17 квітня під час брифінгу розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Ми постійно працюємо з очільниками церков. Нам пообіцяли, що не будуть відкривати храми, служби будуть іти, але без вірян в храмах. І всі владики закликають залишатися вдома. Ми забезпечили, дякуючи журналістам, пряму трансляцію з наших основних церков і можна молитися вдома. Що стосується конкретно цієї церкви в Хорошівському районі – будемо розбиратися і відпрацьовувати безпосередньо з цим очільником церкви. Хвороба не перебирає вірянами, військовослужбовцями чи чиновниками. Вона може розповсюджуватись скрізь. Ми бачимо приклад Києво-Печерської Лаври, ми бачимо інші приклади, де в намолених місцях відбувається поширення. Мені дуже прикро, що священнослужителі допускають такі заклики до вірян », – сказав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 16 квітня влада Житомира теж заборонила відвідувати й навіть підходити до храмів на Великдень.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 17 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 4662 випадки коронавірусної хвороби: 501 виявили впродовж останньої доби.

У Житомирській області станом на ранок 17 квітня 177 виявлених випадків COVID-19, з них 15 виявили упродовж останньої доби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Коростень церква причастя священник  
Матеріали по темі