Місто

Міська влада проігнорувала постанову обласного санітарного лікаря, який хотів на 10 днів зупинити життя в Житомирі

17 April 2020, 13:32

Влада Житомира не буде виконувати постанову головного санітарного лікаря області Зіновія Парамонова, яка передбачає зупинення в місті руху будь-якого транспорту та припинення діяльності будь-яких закладів з 17 по 27 квітня.

Питання обговорювали на позачерговому засіданні міськвиконкому 17 квітня.

«Сьогодні дуже багато людей телефонувало, й підприємства, й державні установи з приводу листа від головного санітарного лікаря Житомирської області щодо його постанови. Я розумію, що в містах Житомирської області (Малині, Житомирі, Бердичеві, Коростені) склалася складана ситуація з кількістю захворювань і ця постанова – це навіть не надзвичайний стан, це трошки більше ніж надзвичайний стан, і, я думаю, що такого рівня постанови може приймати тільки Уряд. Фактично цією постановою забороняється роботи всіх підприємств міста Житомира терміном на 10 днів. Це дуже відповідальне рішення, я розумію, що можна прийняти рішення залишатися на місці і нікуди не рухатися 10 днів, але місто, в якому проживає 270 тисяч людей, забезпечити продуктами харчування при непрацюючих магазинах і торговельних мережах – це просто неможливо», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Він наголосив: щоб не вводити жорсткі обмежувальні заходи, житомиряни мають дотримуватися карантинних вимог.

«Я думаю, що в місті у нас все буде нормально. Захворювання будуть, їх кількість буде збільшуватися, але я не думаю, що на даний час ситуація така, щоб зупинити життя цілого міста. Тому, ми дякуємо за ці рекомендації, але поки не бачимо необхідності їх приймати і робити аналогічне рішення виконкому. Як показує досвід деяких міст Житомирської області, які оголосили, що на декілька днів закриють магазини (мова про Коростень – ред.), вони отримали величезні черги людей біля магазинів, велике скупчення людей. Навіть ті люди, які сиділи на карантині, вийшли, щоб купити продукти харчування», - зауважив Сергій Сухомлин.

Після засідання виконкому мер виклав відео свого пояснення ігнорування постанови санітарного лікаря області.

Нижче - постанова, яку обговорювали на засіданні міськвиконкому

93254651-2817460325044099-3225508155689533440-n

Нагадаємо, в Житомирі заборонили на Великдень (з 18 по 20 квітня) відвідування храмів та територій церков.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 17 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 4662 випадки COVID-19, зокрема у Житомирській області – 177 випадків, найбільше у Коростені (54) та Житомирі (42).

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком карантин Сухомлин санітарний лікар коронавірус  
Матеріали по темі