Фоторепортаж

Як працюють храми в центрі Житомира у Велику суботу. Фоторепортаж

18 April 2020, 14:59

У Житомирі заборонили відвідувати храми та культові споруди, а також брати участь у масових релігійних заходах у Великодній період, з 18 по 20 квітня.

По обіді 18 квітня журналісти Житомир.info пройшлися біля храмів у центрі міста, аби з’ясувати, чи порушують віряни вищезазначену заборону.

У Свято-Успенському Архієрейському, Спасо-Преображенському та Свято-Хрестовоздвиженському соборах вірянам не забороняють заходити всередину та освячують великодні кошики надворі.

Біля Свято-Михайлівського кафедрального собору людей немає, а біля входу висить оголошення про те, що храм працює в закритому режимі.

Зазначимо, що зранку у Велику суботу біля храмів було більш людно, однак скупчення прихожан таки не було. Віряни, стоячи на вулиці біля церков, намагалися тримати дистанцію. Поруч вартували патрульні, але, судячи з усього, попри заборону, на подвір’я храмів люди потрапляли безперешкодно.

Нагадаємо, 17 квітня митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим прокоментував рішення виконавчого комітету міської ради про заборону відвідування церков на період великодніх свят. Однак він так і не закликав вірян залишатися вдома на Великдень.

Як влада Житомира вирішила взяти «гріх на душу» і заборонила відвідувати й навіть підходити до храмів на Великдень, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info , 2 квітня 2020 року міськвиконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади. У цей же день було ухвалене рішення про онлайн-трансляцію служб з житомирських церков, щоб уникнути масових скупчень людей під час святкування. А паски у місцевих магазинах продаватимуться вже освяченими.

Розклад трансляцій Великодніх богослужінь з храмів Житомира:

18-19.04.2020 року із Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ (23:30 – 03:30 год.) – «Союз ТВ» та Житомир.info

19.04.2020 року із Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ (00:00 – 03:00 год.), з церкви Святого Василія Великого УГКЦ (10:00 -11: 30 год.) – «СК1».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха Велика субота церква храм карантин  
Матеріали по темі