Місто

Великоднє богослужіння з житомирського Свято-Михайлівського кафедрального собору. Онлайн-трансляція

18 April 2020, 23:16

Настає найбільше християнське свято року – Воскресіння Хрестове. У зв’язку з карантинними заходами, спрямованими на протидію поширенню коронавірусної інфекції, цього року вірянам заборонили збиратися у храмах.

Однак ті, хто залишився вдома, можуть духовно долучитися до Великоднього богослужіння через онлайн-трансляцію на нашому сайті. Початок – о 23:30 год. Трансляція ведеться зі Свято-Михайлівського кафедрального собору.


Нагадаємо, попри заборони, у деяких житомирських храмах ввечері 18 квітня освячували пасхальні кошики та дозволяли заходити всередину.

17 квітня митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим прокоментував рішення виконавчого комітету міської ради про заборону відвідування церков на період великодніх свят. Однак він так і не закликав вірян залишатися вдома на Великдень.

Як влада Житомира вирішила взяти «гріх на душу» і заборонила відвідувати й навіть підходити до храмів на Великдень, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info , 2 квітня 2020 року міськвиконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади. У цей же день було ухвалене рішення про онлайн-трансляцію служб з житомирських церков, щоб уникнути масових скупчень людей під час святкування. А паски у місцевих магазинах продаватимуться вже освяченими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха Велика субота церква храм карантин богослужіння  
Матеріали по темі