Суспільство

Вночі до храмів Житомирської області прийшли понад 3,5 тис. вірян, але богослужіння відбулись з дотриманням вимог, – поліція

19 April 2020, 09:39

До храмів по всій території Житомирської області у ніч проти Великодня прийшли понад 3,5 тис. вірян. Однак порушень вимог карантину не було.

Про це вночі 19 квітня у Facebook повідомила поліція Житомирської області.

«Ніч пройшла спокійно. Із 554 храмів на території області заплановані Богослужіння у 109 не проводились, в інших – тривали, але з дотриманням вимог. Поліцейські постійно моніторили ситуацію і на їх зауваження і віряни, і священослужителі відразу реагували. Загалом до 445 храмів та церков упродовж ночі почергово прийшли близько 3,5 тисяч жителів Житомирщини», – йдеться у дописі.

Поліція також подякувала усім полісянам, які залишались вдома, – за соціальну відповідальність і високу самосвідомість.


Житомир.info вів пряму трансляцію нічного богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору

Нагадаємо, попри заборони, у деяких житомирських храмах ввечері 18 квітня освячували пасхальні кошики та дозволяли заходити всередину.

17 квітня митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим прокоментував рішення виконавчого комітету міської ради про заборону відвідування церков на період великодніх свят. Однак він так і не закликав вірян залишатися вдома на Великдень.

Як влада Житомира вирішила взяти «гріх на душу» і заборонила відвідувати й навіть підходити до храмів на Великдень, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2020 року міськвиконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади. У цей же день було ухвалене рішення про онлайн-трансляцію служб з житомирських церков, щоб уникнути масових скупчень людей під час святкування. А паски у місцевих магазинах продаватимуться вже освяченими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха Велика субота церква храм карантин богослужіння  
Матеріали по темі