Місто

Мер Житомира підписав рішення про повернення старої розмітки на майдан Соборний, яку будуть малювати два дні

20 April 2020, 09:55

На майдані Соборному 21-22 квітня перекриють рух для нанесення нової-старої розмітки.

Відповідне рішення виконавчого комітету підписане мером Житомира й оприлюднене на сайті міської ради.

«Управлінню транспорту і зв’язку міської ради спільно з КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради та КП «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Житомирської міської ради 21 та 22 квітня 2020 року організувати перекриття руху транспорту на майдані Соборному з метою введення в дію схеми організації дорожнього руху, що додається», - йдеться у документі.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 15 квітня вирішили повернути на майдан Соборний розмітку відповідно до схеми організації дорожнього руху, яка діяла до листопада 2019 року. Малювання розмітки коштуватиме близько 100 тис. грн. Водночас міська комісія з безпеки дорожнього руху не ухвалила остаточного рішення щодо зміни схеми руху на центральному майдані Житомира й деякі члени комісії сподівалися, що мер не підпише рішення виконкому.

Нижче – схема руху з додатка до рішення виконкому:

Як повідомляв Житомир.info, до нанесення нової розмітки на Соборному впродовж кількох місяців точились дискусії стосовно доцільності реорганізації руху на центральному майдані міста: зміни анонсував на той час заступник мера Житомира Дмитро Ткачук, у вересні 2019 року в рамках Європейського тижня мобільності на Соборному організовували ПАРКування, яке показувало, що величезна площа може бути реорганізована під громадський простір. Саму обіцяну розмітку нанесли в середині листопада, і, за новою схемою, рух автомобілів мав відбуватись по зменшеному колу, яке змістили ближче до драмтеатру імені Івана Кочерги.

Нова розмітка на головному майдані міста викликала хвилю обговорень серед містян, зокрема – нарікання на «тягнучки» на заїзді з прилеглих вулиць. Житомирські депутати 18 грудня 2019 року сперечались через нову розмітку на сесії й врешті проголосували за те, щоб міськвиконком змінив організацію дорожнього руху на майдані Соборному й були проведені громадські обговорення з цього питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Соборний розмітка транспорт  
Матеріали по темі