Події

Оперативна інформація щодо лісових пожеж у Житомирській області, до ліквідації яких залучено більше тисячі людей

20 April 2020, 20:28

Станом на 19.00 год. 20 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території 2 лісових господарств (ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», «Словечанське ЛГ» та «Словечанський лісгосп АПК») щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«Залишається 2 не локалізовані осередки горіння (№ 1ДП Овруцький спец. ЛГ Виступовицьке лісництво поблизу сіл Жолудівка та Журба; № 2 Словечанське ЛГ Нагорянське лісництво поблизу сіл Острови та Мацьки), на яких зосереджені основні сили та засоби. На інших осередках продовжуються роботи по гасінню пожеж всередині локалізованих ділянок», - йдеться у повідомленні.

До гасіння залучено 1 тис. 69 осіб та 155 одиниць техніки, з них від ДСНС 176 людей та 41 одиниця техніки.

Водночас голова Житомирської ОДА Віталй Бунечко запевнив, що держава допоможе постраждалим громадянам у покритті збитків від лісових пожеж в Овруцькому районі.

«В області з 16 квітня горять ліса в Овруцькому районі. Займання охопило понад 4 тис. гектарів. Усі сили ДСНС та лісівників всі ці дні були направлені на боротьбу з вогнем на півночі регіону, для гасіння пожеж використовували навіть повітряну авіацію», - інформує ОДА.

Внаслідок пожеж із постраждалих сіл відселили більш ніж 50 осіб. Більшість з них розмістили у сусідньому селі Гладковичі. Найбільша кількість постраждалих будинків налічується в п’яти селах в Овруцькому районі: с. Личмани, с. Магдин, с. Острови, с. Середня та с. Нижня Рудня.

«Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області довірено розпочати розслідування щодо причин виникнення пожежі. Управління ДСНС України в Житомирській області терміново провести підрахунок витрат, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації», - йдеться у повідомленні на сайті ОДА.

Нагадаємо, 16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. Внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків в Овруцькому районі. Станом на 19 квітня лісові пожежі на півночі Житомирської області тривали. Горіло на території 4 лісових господарств (ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», «Словечанське ЛГ» та «Словечанський лісгосп АПК»). В управлінні ДСНС України у Житомирській області інформували про залучення до гасіння пожежі вогнеборців з Івано-Франківської та Тернопільської областей. Станом на ранок 20 квітня залишилося два нелокалізованих активних осередки пожежі. Орієнтовна сума збитків, завданих пожежами, становить 25 млн грн, Кабінет міністрів розгляне питання компенсації цих збитків уже на поточному тижні.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2020 року Верховна рада на позачерговому пленарному засіданні прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». Відповідно до закону, штрафи за забруднення повітря та випалювання сухої трави стали більшими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники ліс Овруцький район 
Матеріали по темі