Здоров'я

​У Житомирській області у 36 медиків виявили коронавірус: половина інфікувалася від пацієнтів з COVID-19

21 April 2020, 11:14

Станом на ранок 21 квітня в Житомирській області зафіксовано 270 випадків COVID-19, з них 36 медичних працівників. У всіх стан задовільний, троє перебувають у лікарнях.

Про це 21 квітня на брифінгу в Житомирській ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день ми маємо 36 інфікованих медичних працівників. Важких серед них немає. Більша частина з них знаходиться на амбулаторному лікуванні, троє знаходяться на стаціонарному лікуванні і їхній стан задовільний», - розповів Микола Суслик.

За його словами, практично, половина з 36 медичних працівників інфікувалися в результаті безпосереднього контакту з хворими на коронавірус пацієнтами.

«З 36 хворих на коронавірус медпрацівників, практично, половина інфікувалися від хворих пацієнтів, решта захворіли в результату контакту з хворими поза медичними закладами. Троє знаходяться на лікуванні, стан абсолютно всіх медиків задовільний. Закладів, які були б на сьогодні повністю закриті – немає. Найбільше інфікованих медиків у Бердичеві, Коростені та Житомирі», - доповів начальник УОЗ Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.


Нагадаємо, станом на вечір 20 квітня в Житомирській області було зафіксовано 270 випадків COVID-19: за останню добу 44 нові випадки, один чоловік помер.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 9:00 год. 21 квітня 2020 року підтверджено 6125 випадків COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест зараження медик медицина лікар  
Матеріали по темі