Місто

Посадовець ТТУ позивається до депутата міськради та Житомир.info: хоче спростування і 500 тис. грн за моральну шкоду

21 April 2020, 16:22

Володимир Малик (на фото в центрі) позивається до депутата Житомирської міської ради Владислава Пучича та сайту Житомир.info про захист честі, гідності та ділової репутації.

У позовній заяві йдеться про матеріал під назвою «Наглядова рада може рекомендувати меру Житомира звільнити начальника ТТУ Демчика», який був оприлюднений 13 березня 2019 року.

«В коментарі голови наглядової ради КП «ЖТТУ», депутата Житомирської міської ради Владислава Пучича стверджується, що «виручка підприємства в першому кварталі 2019 року в порівнянні із останнім кварталом 2018 впала майже на мільйон гривень. А от витрати комунального підприємства – виросли. Зокрема, і через допорогові закупівлі». Далі в своєму коментарі Владислав Пучичи звинувачує в цьому «новий менеджмент ТТУ». Зокрема згадує моє прізвище. Вважаю ці висловлювання голови наглядової ради КП «ЖТТУ», депутата Житомирської міської ради Владислава Пучича неправдивими і такими, що принижують мою честь, гідність і ділову репутацію», - йдеться у позовній заяві Малика.

Заступник керівника ТТУ також просить суд визнати недостовірною інформацію, що КП «ЖТТУ» закуповувало продукцію на 15-20% вище, ніж інші підприємства. Зазначимо, що про це говорив мер Сергій Сухомлин, але грошову компенсацію Володимир Малик хоче отримати лише від Владислава Пучича.

Моральну шкоду позивач оцінив в 500 тисяч гривень, мотивуючи це тим, що він є одним з керівників підприємства, в якому працює більш ніж 900 людей, а голова наглядової ради ТТУ своїми висловлюваннями «посіяв сумніви в порядності» Володимира Малика.

Він також хоче зобов’язати Житомир.info «спростувати інформацію, викладену в матеріалі, опублікованому 13.03.2019 р.» шляхом опублікування рішення суду.





Зазначимо, що позов Володимир Малик подав ще 19 березня 2019 року, але відповідачами були вказані Владислав Пучич і ТОВ «Рост Діджитал». Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира від 28 березня 2019 року відкрито спрощене позовне провадження, а ухвалою від 28 жовтня 2019 року суд вирішив розглядати справу в порядку загального позивного провадження.

До речі, зараз Корольовський райсуд розглядає три справи за позовами Володимира Малика і всі вони стосуються завданої моральної шкоди, зокрема – він хоче отримати компенсацію моральної шкоди на загальну суму 351 тис. грн від членів комісії, яка проводили розслідування на підприємстві.

Водночас в Богунському районному суді Житомира триває розгляд справи, де Малик є одним з обвинувачуваних в розтраті майна.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Володимира Малика до мера Житомира Сергія Сухомлина: позивач просив визнати протиправними дії відповідача щодо проведення службового розслідування та затвердження акту № 7 про проведення службового розслідування від 16.08.2019, затвердженого 21.08.2019. Рішенням від 4 грудня суд у задоволенні позову відмовив. Малик оскаржував рішення суду першої інстанції в Сьомому апеляційному адміністративному суді, але суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення Житомирського окружного адміністративного суду без змін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ суд позов Малик Пучич моральна шкода  
Матеріали по темі