Здоров'я

У лікарнях Житомирської області перебувають 98 пацієнтів, хворих на COVID-19, серед них – одна вагітна з підозрою (доповнено)

22 April 2020, 11:20

На стаціонарному лікуванні у медустановах Житомирської області перебувають 98 пацієнтів, у яких діагностували коронавірусну хворобу COVID-19. Із вказаної кількості 11 осіб – у стані середньої важкості. Серед госпіталізованих є вагітна з підозрою на це захворювання.

Про це 22 квітня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На сьогоднішній день у нас в закладах охорони здоров’я знаходяться 98 пацієнтів. Серед цих пацієнтів особливої уваги потребують 11, які у стані середньої важкості, і серед них четверо пацієнтів – важких. Вони знаходяться на кисневій підтримці, немає пацієнтів, які б перебували на апаратах штучної вентиляції легень. Динаміка лікування пацієнтів позитивна. Серед усіх пацієнтів – 16 діток, стан дітей задовільний, в тому числі і 6-місячної дитини, яка знаходиться у нас на лікуванні в обласній дитячій лікарні. Серед пацієнтів, які поступили вчора, є перша вагітна жінка з позитивним експрес-тестом, терміном вагітності – 22 тижні. Жінка буде обстежуватися ПЛР-діагностикою. Тобто, поки ми маємо підозру», – поінформував Микола Суслик.


Він також розповів про нові випадки захворювання на COVID-19 серед медичних працівників.

«На жаль, за останню добу підтверджено 7 випадків інфікування COVID-19 у медичних працівників. Стан їх всіх задовільний, практично на сьогоднішній день лише троє медичних працівників знаходяться на стаціонарному лікуванні, всі решта – 40 – спостерігаються і лікуються амбулаторно», – повідав начальник управління охорони здоров’я.

Доповнено о 12:25 год. 22 квітня

Згодом Микола Суслик у коментарі Житомир.info уточнив, що вагітна жінка з підозрою на COVID-19 – з Коростенського району, перебуває вона в Обласному перинатальному центрі в Житомирі.

Нагадаємо, станом на вечір 21 квітня в Житомирській області було зафіксовано 287 випадків COVID-19, з яких 17 виявили за останню добу.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 22 квітня 2020 року в Україні зафіксовано 6592 випадки нової коронавірусної хвороби, за останню добу отримали 467 підтверджень про нові випадки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Суслик  
Матеріали по темі