Здоров'я

​У Житомирській області збираються посилити заходи на поминальні дні, бо підозрюють, що спалах коронавірусу стався через святкування Вербної неділі

22 April 2020, 11:44

У Житомирській ОДА розмірковують над посиленням карантинних заходів на поминальні дні, оскільки підозрюють, що спалах коронавірусу, зафіксований 20 квітня – 44 нових випадків, стався через святкування Вербної неділі.

Про це 22 квітня на брифінгу повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Вчора ми мали 17 нових фактів виявлення коронавірусу. Основним місцем, де фіксуються нові випадки коронавірусу, є Житомир. Тому в чергове закликаю усіх дотримуватися карантинних норм, без потреби не виходити з дому. Ми зараз розглядаємо варіанти посилення карантинних заходів на поминальні дні. Ми пам’ятаємо, що вчора було зафіксовано 44 нові випадки, тож зараз розбираємось з таким значним спалахом, однією з причин якого, можливо, є святкування Вербної неділі», - розповів Віталій Бунечко.

За його словами, наразі перевіряються усі нові факти виявлення коронавірусної інфекції, чи не пов’язані вони з масовими заходами на свята, що відбулися.

«Якщо матимемо підтвердження, що наші вчорашні 44 випадки пов’язані зі святкуванням Вербної неділі. ми будемо посилювати карантинні заходи на поминальні дні», - додав голова Житомирської ОДА.

Зазначимо, що більшість нових випадків виявлення коронавірусу зафіксована в Житомирі. За словами начальника управління охорони здоров’я Миколи Суслика, частину хворих на коронавірус житомирян вже почали переводити на лікування з центральної міської лікарні в районну лікарню Житомирської райради.

«В усіх закладах області достатньо місць для лікування хворих. Найбільше таких хворих у центральній міській лікарні Житомира – 29, частину хворих переведено в районну лікарню Житомирської райради. Але в закладах, де заповнюються інфекційні відділення, відкриваються відділення інші за профілем, для того, щоб надавати медичну допомогу хворим на коронавірус», - розповів Микола Суслик.

Як святкували Вербну неділю в Житомирі 12 квітня 2020, дивіться тут.

Нагадаємо, станом на вечір 21 квітня в Житомирській області було зафіксовано 287 випадків COVID-19, з яких 17 виявили за останню добу.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 22 квітня 2020 року в Україні зафіксовано 6592 випадки нової коронавірусної хвороби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 зараження Вербна неділя Пасха Великдень поминальні дні церква  
Матеріали по темі