Події

У Бердичеві затримали хлопця з гранатою, молодик перебував у розшуку і самовільно залишив військову частину

22 April 2020, 12:52

У Бердичеві 21 квітня близько 20:30 год. правоохоронці затримали молодика з гранатою. Хлопець перебував у розшуку за ухиляння від суду і звинувачується у самовільному залишенні військової частини чи місця служби. Розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Увечері посилений наряд поліції та нацгвардійців, патрулюючи один з мікрорайонів м. Бердичева, звернули увагу на підозрілу поведінку перехожого. При появі правоохоронців чоловік помітно занервував і невдало спробував зникнути з поля зору патрульних. Після нетривалого переслідування втікача таки затримали. Ситуація швидко прояснилась під час поверхневого огляду: при собі молодик зберігав корпус ручної гранати з підривачем. Про такі обставини патруль негайно повідомив чергову частину Бердичівського відділу поліції. На місце прибула слідчо-оперативна група для документування події та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП. За попереднім висновком спеціалістів, вилучений боєприпас є гранатою РГД-5 з підривачем типу УЗРГМ і міг становити небезпеку. Нині його направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС», – йдеться у повідомленні.

23-річного жителя Бердичівського району, який носив із собою боєприпас, поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою собою) КПК України.

«Про молодика відомо, що він є обвинуваченим у самовільному залишенні військової частини чи місця служби та перебував у розшуку як особа, що ухиляється від суду. За фактом незаконного поводження з боєприпасами (ч.1 ст.263 ККУ) поліція розпочала досудове розслідування, у рамках якого з’ясовується походження вилученої гранати та мета її зберігання. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років2, – повідомляють у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, військовий з Житомирського гарнізону отримав 3,5 роки позбавлення волі, бо вдруге не з’явився вчасно на службу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната Бердичів військова частина поліція  
Матеріали по темі