Події

В Овруцькому та Олевському районах тліють настил і деревина, сотні людей і три літаки гасять загоряння

24 April 2020, 09:54

В Овруцькому районі Житомирської області вже майже 8 діб борються з лісовою пожежею: відкритого вогню немає, але продовжують тліти настил і деревина. Подібна ситуація з гасінням лісової пожежі станом на ранок 24 квітня і в Олевському районі, де спалахнуло напередодні, 23 квітня.

Оперативну інформацію щодо ліквідації лісових пожеж в області станом на 07:00 год. 24 квітня опублікувала пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Станом на 7 год. 24 квітня пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах. До гасіння залучено 686 чоловіків та 99 одиниць техніки, з них від ДСНС 81 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки», – йдеться у повідомленні.

Тліючий настил та деревину гасять і в Олевському районі, де 23 квітня загорілися суха трава і ліс.

«23 квітня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва виникло загорання сухої трави та лісового масиву. Станом на 7 год. 24 квітня триває гасіння окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 105 чоловік та 27 одиниць техніки, з них від ДСНС 50 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки, якими 23 квітня здійснено 9 скидів – 72 т води», – інформують у ДСНС.

Нагадаємо, станом на ранок 23 квітня в Овруцькому районі лісові пожежі були локалізовані, але повністю ще не ліквідовані. А в другій половині дня 23 квітня в Поясківському лісництві Білокоровицького лісгоспу виникла пожежа, яка відразу ж набула загрозливих масштабів.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2020 року на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах: за наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів і будинки, зокрема – горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах. Станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба.

22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники трава суха трава ліс Овруцький район Олевський район  
Матеріали по темі