Місто

​Через карантин реконструкцію скверу на Польовій у Житомирі призупинили, а роботи на набережній тривають

24 April 2020, 16:51

Через пандемію COVID-19 більшість будівельних робіт у місті «заморозили», а на тих об'єктах, де роботи тривають, завершення відтерміновується.

Яка ситуація з реконструкцією набережної у парку культури та відпочинку ім. Гагаріна та фонтану «Космонавт» на Польовій і скверу навколо нього розповів радник міського голови Олександр Черняхович.

«Роботи на набережній не закінчені, вони продовжуються не в такому темпі, як нам та підряднику хотілось. Але добре, що він не зупинився та продовжує роботи. Там близько 15 чоловіків працює і кожен день роботи йдуть. Люди працюють в масках, всі санітарні норми виконують. Ми періодично їх контролюємо та перевіряємо», - говорить радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.


Проте, за виконані роботи місцева влада планує розрахуватися лише після карантину.

«У зв’язку з коронавірусом у нас прийнято рішення заморозити всі заходи не пов'язані з цією епідемією. На цей період всі працюють на власних збереженнях, на своїх ресурсах. Ми потім розрахуємося, зараз аванси ми не видаємо нікому, то він (ред. підрядна компанія) працює за власні кошти», - пояснює Олександр Черняхович

У міській раді кажуть: роботи мають завершити, як попередньо анонсувала підрядна компанія, у середині літа.

«На червень я не скажу, що все буде закінчено, але десь біля цього буде (завершено)», - каже Олександр Черняхович.

А ось з фонтаном та сквером на Польовій ситуація зовсім інша. Тут не видно, ані техніки, ані будівельників. За словами радника міського голови Олександра Черняховича, підрядник не погодився на виплату після карантину.

«Там ця ситуація трохи гірша. Перша черга у нас закінчена – «Прозорий офіс» ми здали в експлуатацію. Мінсоцполітики мав вже проводити тендер на меблі, але знову через коронавірус, вони його перенесли на закінчення карантину. Друга черга - це фонтан та сквер, зараз не працює ні один чоловік. Підрядник зупинив роботи, оскільки не має на це ресурсів», - говорить радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

В муніципалітеті запевнили, що віднайдуть кошти на завершення цього об'єкту.

«Закінчимо однозначно, карантин закінчиться і будемо знаходити ресурси, щоб його завершити», - сказав Олександр Черняхович.

Що зробили за зиму на набережній у житомирському парку та який вигляд має «Зелений лабіринт» за 1.5 млн – дивіться у фоторепортажі.

Нагадаємо, підрядник не встиг завершити реконструкцію скверу на Польовій у Житомирі до кінця 2019 року і продовжить роботи весною.

Як повідомляв Житомир.info, на реконструкцію скверу й фонтану з державного бюджету спрямували 10,6 млн гривень. 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій у «космічному» стилі. У липні 2019 більше сотні мешканців висоток, які знаходяться навколо фонтану «Космонавт», прийшли у сквер, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити його реконструкцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер набережна реконтструкція карантин Черняхович  
Матеріали по темі