Події

​У Житомирі розпочали розслідування щодо розтрати пів мільйона гривень на будівництві військових казарм на Богунії

24 April 2020, 17:13

У Житомирі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів під час будівництва військових казарм покращеного типу у військовому містечку 95-ї бригади на Богунії.

Про це йдеться в ухвалі Корольовського районного суду Житомира від 15 квітня 2020 року, у якій суд частково задовольнив клопотання слідчого щодо отримання доступу до договорів підряду та додаткових угод, а також до документів щодо виконання зазначених робіт.

Текст ухвали оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В матеріалах суду, зокрема, зазначається, що під час будівництва трьох казарм у військовому містечку №1 підрядник – київська фірма ТОВ «Нове будівництво та реконструкція» використало неякісні матеріали, завищило об’єми робіт. А замовник – Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління (м. Чернігів) підписало ці акти виконаних робіт, чим допустило розтрату державних коштів

У свою чергу, підрядна організація кошти, отримані в результаті різниці між фактично витраченими і задокументованими, через фіктивні фірми перевела в готівку, таким чином привласнивши понад пів мільйона бюджетних гривень.

Вказані обставини ГУНП в Житомирській області попередньо кваліфікувало за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

На ресурсі ProZorro опублікована інформація про чотири тендери, які навесні 2018 року провело Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління (м. Чернігів) з метою будівництва в Житомирі будівель казарм поліпшеного планування (житлового комплексу) у військовому містечку №1 95-ї ОДШБр. В усіх цих тендерах перемогла київська фірма ТОВ «Нове будівництво та реконструкція».

6 квітня 2018 року з підрядником було укладено три договори:

1) на будівництво казарми №1 за 13 млн 950 тис. 502,45 грн;

2) на будівництво казарми №2 за 13 млн 831 тис. грн;

3) на будівництво казарми №3 за 13 млн 831 тис. грн.

14 травня 2018 року був укладений ще один договір з цим же підрядником на будівництво казарми №4 за 13 млн 893 тис. 61,20 грн.

Нагадаємо, у квітні 2018 року на Богунії розпочали будівництво трьох гуртожитків поліпшеного типу для житомирських десантників. Нове житло для військових-контрактників обіцяли звести до кінця 2018 року. На початку 2019 Міноборони показало, як у Житомирі завершують будівництво нових поліпшених казарм.

11 березня 2019 тодішній президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Житомира оглянув нові гуртожитки для військовослужбовців-контрактників.

Відеосюжет про казарми поліпшеного типу з пральнями, душем та сучасними кухнями, в яких житимуть житомирські десантники, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2018 військова прокуратура Центрального регіону подала позови до суду щодо порушень у будівництві казарм для військових у Новограді-Волинському. Тоді керівники київської фірми-підрядника - ТОВ «Перша будівельно-монтажна група» витратили на власну нерухомість на елітне авто 15 млн грн авансу, який отримали за будівництво казарм у Новограді-Волинському для 30-ї механізованої бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: казарма будівництво гуртожиток десантник ДШВ 95-та бригада Богунія розтрата  
Матеріали по темі