Місто

У поминальну неділю на Корбутівському кладовищі в Житомирі немає людей, а на території чергують правоохоронці

26 April 2020, 13:34

У поминальну неділю 26 квітня під'їзди до Корбутівського кладовища, яка знаходиться на околиці Житомира, перекриті з боку вулиці Соснової та з Чуднівського шосе. Тут стоять патрульні, які заборонять проїжджати усім, крім спеціального транспорту та автомобілів, що задіяні у похоронних обрядах. За порядком на території кладовища також слідкують правоохоронці.

«Вчора було мало людей, лише десять поховань, пропускали тільки автобуси ПАЗи, там 15 людей з покійником. У нас в загальному секторі були поховання. Сьогодні на Корбутівському кладовищі немає (поховань), є лише два, там онкохворі, на Мар'янівському кладовищі. Це нове кладовище, яке передали нам на баланс. Там також патрулює поліція і наші співпрацівники. Зараз ви самі бачите, без показухи, що люди дотримуються (карантинних обмежень), бо інформація була і в інтернеті, і на воротах. Я обходив кладовище – там одна-дві людини. На таку територію це не та багато: 45 гектарів і 70 гектарів», - розповідає директор КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Ганченко.


Нагадаємо, 2 квітня 2020 року міськвиконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, зокрема – закриття міських кладовищ 25-26 квітня та обмеження руху транспорту по Західному шосе в районі Корбутівського кладовища.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Згодом він оприлюднив п'ять етапів виходу України з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище Ганченко поліція карантин  
Матеріали по темі