Здоров'я

​У Житомирській області від коронавірусу вже одужали 10 людей: як підтверджують випадки одужання

27 April 2020, 11:04

Станом на ранок 27 квітня у Житомирській області 10 людей вже одужали від коронавірусу: 7 в Малині і по одному в Житомирському, Бердичівському та Радомишльському районах. Як підтверджують випадки одужання, 27 квітня на брифінгу в ОДА пояснив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Сам факт одужання і для контактних, і для захворівших визначаємо лише після того, як двічі була проведена ПЛР-діагностика, яка двічі поспіль показала відсутність вірусу в організмі. Не завжди перший результат після лікування є від’ємним. Зрозуміло, що після цього пацієнти мають продовжити знаходитись на самоізоляції чи амбулаторному лікуванні. І лише після повторного періоду, через 14 днів, береться знову ж таки тест з інтервалом у 3-4 дні, тобто два рази змиви для полімеразної ланцюгової реакції. Вірус в організмі може зберігатися 25-30 діб. Тому там, де вже є два від’ємні результати, ми вважаємо, що там є одужання. Де таких результатів ще не отримали – хворі знаходяться під спостереженням і отримують лікування», - пояснив начальник УОЗ Житомирської ОДА Микола Суслик.

Нагадаємо, в Житомирській області станом на 21:00 26 квітня підтверджено 351 випадок COVID-19: за добу лише три нових.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 27 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9009 випадків коронавірусної хвороби, 392 – виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест одужання  
Матеріали по темі