Здоров'я

У Житомирській області від COVID-19 помер 62-річний чоловік, шестеро людей у важкому стані

27 April 2020, 11:17

У Житомирській області динаміка захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 покращилася. Разом з тим, в області зафіксували ще один летальний випадок, спричинений цією інфекцією.

Про це 27 квітня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«За вихідні, суботу-неділю, у нас підтверджено всього-на-всього 14 випадків: три в неділю та 11 в суботу. Але, на жаль, хочу повідомити, що сьогодні вночі помер чоловік, який знаходився у Житомирській районній лікарні, вік пацієнта був 62 роки. Він мав супутні захворювання легень і неодноразово лікувався. На жаль, захворів на COVID-19 та цю хворобу не зміг здолати. Тому на сьогодні можемо констатувати про 8-й летальний випадок на Житомирщині. Загальна ситуація – 351 захворілий в області, 10 чоловік одужало, і ось, на жаль, восьмеро людей померли від COVID-19», – розповів Віталій Бунечко.


Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик поінформував про кількість пацієнтів у лікарнях області, які перебувають у важкому стані, зазначивши, що одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень.

«На сьогоднішній день серед 351 захворілого 90 пацієнтів у нас знаходяться на стаціонарному лікуванні, решта – на амбулаторному. Стан їх задовільний і дозволяє вести амбулаторне лікування. Серед захворілих – 20 діток. Теж усі в задовільному стані. Важких пацієнтів серед діток немає. Захворіли, на жаль, 72 медичні працівники, з них 4 – на стаціонарному лікуванні. Є пацієнти серед медичних працівників, стан яких заслуговує уваги – середньої важкості, вони отримують відповідне лікування. Важких пацієнтів по області сьогодні – шестеро: вкрай важка пацієнтка, 52 роки, у Новограді-Волинському, яка знаходиться на апараті штучної вентиляції легень і має супутні патології – цукровий діабет та ожиріння 4-го ступеня. Важкий пацієнт, 19 років, у нас в Житомирській районній лікарні з супутньою патологією, можливо, це і викликало загострення інфікування коронавірусом, він без кисневої підтримки. Троє пацієнтів у нас в області знаходяться на кисневій підтримці: у Коростені – двоє, і в районній лікарні. Решта пацієнтів отримують планове симптоматичне специфічне лікування», – повідав Микола Суслик.

Нагадаємо, в Житомирській області станом на 21:00 год. 26 квітня підтверджено 351 випадок COVID-19: за добу лише три нових.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 27 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 9009 випадків коронавірусної хвороби, 392 – виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі