Влада

Уряд збирається відкрити деякі продовольчі ринки

27 April 2020, 13:28

У середу, 29 квітня, на своєму черговому засідання Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час наради з президентом Володимиром Зеленським щодо питань боротьби з COVID-19 – інформує 27 квітня пресслужба Кабміну.

Очільник Уряду зазначив, що це стало можливим завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю.

«Йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше ніж супермаркети. Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися аж до закриття роботи ринків на певний період», – повідомив Денис Шмигаль.

Про відкриття понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам також інформує пресслужба президента.

Розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду схвалив президент Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вранці 27 квітня близько сотні підприємців пікетували Житомирську міську раду з вимогою відкрити ринки, які були закриті з 19 березня 2020 року і до завершення. Зазначимо, що «Малинський ринок» на околиці Житомира, який не припинив роботу, працює лише як оптовий, також працюють торговельні майданчики в мікрорайонах.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі з 19 березня 2020 року і до завершення карантину зупинена робота ринків. Крім того, «Малинський ринок» на околиці Житомира, який не припинив роботу, працює лише як оптовий, також працюють торговельні майданчики в мікрорайонах. на засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Згодом він оприлюднив п'ять етапів виходу України з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ ринок торгівля президент Шмигаль  
Матеріали по темі