Місто

Житомирським сім’ям пільгових категорій, діти яких відвідують садочки, передають продукти, не використані в ДНЗ через карантин

27 April 2020, 14:23

Малозабезпеченим, багатодітним та іншим сім’ям пільгових категорій, діти яких відвідують заклади дошкільної освіти міста, передають продукти харчування та продовольчу сировину, які не використані закладами дошкільної освіти у зв’язку із запровадженням обмежувальних заходів щодо непоширення коронавірусної інфекції на території Житомирської міської ОТГ.

Про це 27 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Цьогоріч через обставини потреба в продуктах харчування для закладів дошкільної освіти є меншою, ніж зазвичай. Тому вже придбані продукти ми передаємо сім’ям пільгових категорій, які, відповідно до рішень міської ради та виконавчого комітету, отримують безкоштовне харчування», – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

У міській раді нагадують: 15 квітня члени виконавчого комітету внесли зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 13.03.2020 року №296 «Про передачу продуктів харчування та продовольчої сировини».

«341 родина пільгових категорій виявила бажання отримати запропоновану закладами дошкільної освіти допомогу у вигляді продуктів харчування та продовольчої сировини, і більшість сімей наразі отримали наявні для передачі продукти харчування, серед яких – картопля, цибуля, морква, соління, печиво, джем, крупи тощо. У зв’язку з продовженням терміну карантину, процес передачі продуктів триває», – інформують у міській раді.

Зазначається, що наразі багато родин із дітьми потребують підтримки. Тому департамент освіти міської ради звертається до кожного небайдужого з проханням надати допомогу сім’ям, в яких виховуються діти дошкільного та шкільного віку, що потребують матеріальної підтримки. За детальною інформацією звертатися до департаменту освіти Житомирської міської ради ( тел.: 47-48-39).

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому в Житомирі вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти картопля ДНЗ карантин пільговик  
Матеріали по темі