Здоров'я

​У житомирській лікарні №2 коронавірус діагностували у 5 медичних працівників, всього в області 74 інфікованих медиків

28 April 2020, 11:15

У Житомирській області за добу коронавірус виявили ще у 2 медичних працівників. Всього в області COVID-19 діагностували у 74 медиків. За квітень інфіковані медичні працівники отримають додаткові виплати до заробітної плати.

Про це 28 квітня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«За добу у нас добавилися двоє медичних працівників, яким підтверджено COVID інфекцію. Зараз таких 74. У стаціонарах в нас знаходиться 6 пацієнтів. В основному, це задовільного чи середньої важкості перебіг захворювання. Отримують відповідне лікування», – зазначив Микола Суслик.

Також він додав про стан медиків 2 міської лікарні, які захворіли на коронавірус і зауважив, що доплати до заробітної плати за квітень хворі медики отримають.

«У комунальному некомерційному підприємстві лікарня №2 у нас на сьогоднішній день є 5 випадків, які інфіковані COVID-19. Двоє з пацієнтів знаходяться в медичному закладі. Загальний стан всіх задовільний. За квітень зрозуміло, що вони працювали безпосередньо з пацієнтами і отримають додаткові виплати за реально відпрацьований час», – сказав Микола Суслик.

Начальник управління охорони здоров’я також спростував інформацію про наявність коронавірусу в керівників лікарні №2.

«Будучи в контакті керівництво 2-ї лікарні провело лабораторні дослідження, які не підтвердили інфікування COVID-19», – зазначив Микола Суслик.

Нагадаємо, раніше на брифінгу начальник УОЗ Житомирської ОДА повідомляв, що основна причина зараження медиків – колеги та пацієнти не відкривають правду по епіданамнезу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 28 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9410 випадків COVID-19: 239 пацієнтів померли, майже тисяча – одужали. За добу в Житомирській області виявили три нові випадки COVID-19, одужали вже 16 людей

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР тест медики лікарня  
Матеріали по темі